Foto: Ida Marie Jensen, AU Foto

30.08.2019 | DCA

Fremtidens Fødevarer - Aarhus Universitet på årets Food Festival

Igen i år bliver et bredt udsnit af fødevareforskningen på Aarhus Universitet præsenteret på årets Food Festival, der løber af stablen d. 6.-8. september på Tangkrogen i Aarhus.

30.08.2019 | DCA

Bliv klogere på grøn protein i fødevarer på dette års FOOD Festival

Protein fra grønne planter kan potentielt blive en vigtig ingrediens i fremtidens veganske fødevarer, f.eks. i form af plantefars, som del af proteinbarer eller i drikke. Men den rette forarbejdning har proteinet en høj næringsværdi og interessante funktionelle egenskaber.

specielt langtidsholdbart laktosefri mælk kan have udfordringer i forhold til holdbarhed, stabilitet og kvalitet, herunder smag og udseende, når det opbevares ukølet over længere tid, som det er tilfældet mange steder i verden. Derfor nærstuderer forskere fra Aarhus Universitet lige nu, hvordan de såkaldte laktase-enzymer, der tilsættes laktosefri UHT-mælk, så laktoseintolerante kan tåle den, påvirker mælken – og om noget kan forbedres.

20.08.2019 | DCA

Nye og renere enzymer skal højne kvaliteten af langtidsholdbar laktosefri mælk

Langtidsholdbar mælk, kaldet UHT-mælk, er et voksende globalt marked. Men særligt langtidsholdbart laktosefri mælk kan have udfordringer i forhold til holdbarhed, stabilitet og kvalitet, herunder smag og udseende, når det opbevares ukølet over længere tid, som det er tilfældet mange steder i verden. Derfor nærstuderer forskere fra Aarhus…

Hildegarde Heymann er en af verdens førende eksperter inden for forskning i sensorik og fødevarekvalitet. Hun er pr. 1. aug. 2019  adjungeret professor ved AU FOOD.

20.08.2019 | DCA

En af verdens førende sensorik-eksperter bliver adjungeret professor ved AU FOOD

Professor Hildegarde Heymann fra University of California, Davis er nu adjungeret professor i “Avancerede sensoriske metoder til innovation i fødevarekvalitet” ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet.

Forskere, industri og andre aktører fra hele Europa er i disse dage samlet på AU Foulum til Bioeconomy Days og deltog i indvielsen af det nye bioraffineringsanlæg. Foto: Agro Business Park A/S
Gæsterne fik en lille flaske grøn protein fra anlægget med hjem som minde. Det har dog "kun" foderkvalitet og må ikke drikkes af mennesker. Foto: Agro Business Park A/S
Foto: Agro Business Park A/S
Prodekan for Science & Technology, AU Kurt Nielsen bød velkommen ved indvielsesarrangementet. Foto: Agro Business Park A/S

27.06.2019 | Agro

Bioraffinering skal gøre landbruget grønnere

Et nyt bioraffineringsanlæg på AU Foulum bliver et vigtigt led i omstillingen til et mere miljø- og klimavenligt landbrug.

Ældre mennesker kan have behov for et tilskud af D-vitamin, da det kan være svært at imødekomme anbefalingerne alene gennem kosten. Foto: Colourbox

11.06.2019 | DCA

Flere ældre ved ikke, at de bør tage et dagligt tilskud af D-vitamin og calcium

Fødevarestyrelsen anbefaler personer over 70 år at tage et dagligt tilskud af D-vitamin og calcium. Men ét er anbefalinger, noget andet er virkeligheden. Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt, om målgruppen overhovedet kender anbefalingerne, om de efterlever dem, og hvad man kan gøre for at få flere til at følge de officielle råd.

Med viden om variationen i dansk mejerimælk er der et bedre grundlag for udvikling af nye produkter. Foto: Colourbox

27.05.2019 | Food

Stor kortlægning af dansk mejerimælk i gang

Mælk er ikke bare mælk. Årstid, geografi, ko-racer og fodringstrategier er bare nogle af de faktorer, der har betydning for variationen i indholdsstofferne i dansk mejerimælk. Præcis hvor bred variationen i mælkens sammensætning er, forsøger forskere fra Aarhus Universitet i samarbejde med en række danske mejerier nu at finde ud af.

Du kan høre meget mere om udviklingen af grøn protein, når Aarhus Universitet er vært for konferencen Circular Bioeconomy Days, der finder sted på AU Foulum fra 25. til 27 juni. Foto: Anders Trærup, AU Foto

13.05.2019 | DCA

Grøn protein i foder - hvad ved vi, og hvor ligger udfordringerne?

En række forskningsprojekter fokuserer på at løse udfordringerne med at producere proteinfoder på basis af grønt græs og kløver.

Middagen komponeret, så mad og drikkevarer var "tilsat" lyd, lys og duft. Video og fotos: Videnskabelig assistent, Claus Frantzen, AU Food

06.05.2019 | Food

ARoS og Aarhus Universitet skabte kulinarisk totaloplevelse

ARoS og Institut for Fødevarer, AU afholdt for nyligt en helt speciel middag, hvor kunst, lys, lyd og mad gik op i en højere enhed. Middagen var en opfølgning på en masterclass, som blev afholdt i forbindelse med uddelingen af de prestigefyldte Michelin-stjerner.

I forbindelse med SDG-konferencen på AU i februar 2019 annoncerede Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde, at man ville støtte 2-3 netværk baseret på partnerskaber mellem AU, offentlige myndigheder og erhvervslivet.

02.05.2019 | Food

AU støtter forskningsnetværk, der skal bidrage til FN’s Verdensmål

To nye netværksprojekter på Aarhus Universitet er dedikeret til at bidrage med viden, som kan klæde samfundet bedre på til at nå FN’s Verdensmål – de såkaldte SDG’er. Netværkene er støttet af Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde på AU med 1 mio kr. hver.

Viser resultater 1 til 10 ud af 143

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste