19.06.2017 | Food

Ny konference om fødevarer på Aarhus Universitet

Konferencen InnovateFood vil 31. august og 1. september samle fødevarevirksomheder, forskere og studerende på Aarhus Universitet. Her vil de sammen udforske innovative løsninger på fremtidens udfordringer inden for fødevareområdet.

12.06.2017 | DCA

Årsberetning fra DCA er udkommet

DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrugs årsberetning for 2016 er netop udkommet – og giver læserne et indblik i det arbejde, der ligger til grund for den forskningsbaserede myndighedsbetjening.

Det er især forbrugere, som i forvejen køber færdigretter og sjældent bruger over to timer på at lave mad, der er interesserede i at købe gourmet-færdigretter. Foto: Colourbox

12.06.2017 | Food

Forbrugerne vil have færdiglavet gourmet

De danske forbrugere er positive over for at hente gourmetmad i køledisken. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet, som afdækker vækstmulighederne for dansk gastronomi.

Professor Lotte Bach Larsen, adjunkt Nina Aagaard Poulsen, lektor Bart Buitenhuis, post doc. Ulrik Sundekilde og post doc. Vivi Gregersen modtog på vegne af Milk Genomics-projektet Mælkeprisen 2017. Foto: Nina Hermansen

18.05.2017 | Food

Mejeribranchen hædrer Aarhus Universitet

Mejeriforeningen har valgt at tildele Aarhus Universitet Mælkeprisen 2017 for institutionens grundlæggende forskning i sammenhængen mellem køers genetik og mælkens sammensætning og kvalitet.

Vilde mirabeller blev førhen brugt rigtigt meget i landhusholdningen. I dag dyrkes der kun et meget begrænset areal i Danmark. Foto: Colourbox

05.05.2017 | Food

De vilde mirabeller skal tilbage på tallerkenen

Vilde mirabeller, skovæbler og slåen. De vilde danske planter hitter i det nordiske køkken, og en egentlig produktion baseret på disse planter kan bidrage til kærkommen fornyelse i den danske frugtindustri. Det konkluderer et forskningsprojekt, der blandt andet har resulteret i en række opskrifter, hvor de vilde råvarer indgår.

Der er pt. ikke videnskabeligt belæg for, at den ene proteinvariant er den anden overlegen. Foto: Colourbox

27.03.2017 | Food

Der mangler viden om forskellen på mælkeproteiner

De senere år har der været stor debat om proteiner i mælk, og særligt forskellen mellem A1- og A2-proteinet har fået en del opmærksomhed. Men der er fortsat ikke videnskabeligt belæg for at kunne fastslå, at mælk med den ene proteinvariant er sundere end den anden.

Niall Young har en ph.d. i reologi fra University of Salford i England og har i mere end tyve år arbejdet i fødevareindustrien.

13.03.2017 | Food

Adjungeret lektor skal styrke samarbejdet med fødevareindustrien

Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet ansætter Niall Young som adjungeret lektor i fødevarestruktur og reologi. Niall Young kommer fra en stilling som Technical Fellow i DuPont.

InnovateFood tager udgangspunkt i 12 konkrete problemstillinger, som de deltagende virksomheder har formuleret. Foto: Jesper Rais

27.02.2017 | Food

Forskere og studerende viser nye veje til sund mad

InnovateFood er et nyt initiativ, som ønsker at bringe viden fra universiteterne hurtigere ind i fødevareindustrien med henblik på at skabe nye, innovative løsninger inden for fødevarebranchen.

Professor Hanne C. Bertram modtager Eliteforsk-prisen 2017 for sin forskning i international særklasse. (Foto: Ditte Valente/EliteForsk)

22.02.2017 | DCA

Fødevareforsker modtager EliteForsk-pris 2017

Professor Hanne Christine Bertram fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet modtager årets EliteForsk-pris for sin forskning i sammenhængen mellem kost og sundhed. Prisen uddeles af Uddannelses- og Forskningsministeriet til fremragende forskere under 45 år.

03.02.2017 | Food

Ny rapport afdækker ældres holdninger til mad og måltider

En ny rapport fra Aarhus Universitet kaster lys over ældres holdninger til mad og måltider. Men der er behov for yderligere undersøgelser af sammenhængen mellem ernæring og sund aldring.

Viser resultater 1 til 10 ud af 86

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste