14.09.2017 | Food

Nominering til Nils Foss Talent Prize

Alexandru Luca fra FQS-gruppen er som eneste AU-forsker blevet nomineret til Nils Foss Talent Prize 2017.

Skolemåltider kan øge fællesskabet. Foto: Colourbox

11.09.2017 | Food

Gode rammer om skolemåltider giver sundere elever

Tilgængelighed af sund og indbydende mad er en naturlig forudsætning for, at eleverne spiser sund mad i løbet af skoledagen, men rammerne omkring måltidet spiller også en vigtig rolle. En ny rapport fra Aarhus Universitet ser nærmere på, hvad der skal til for at få sundere madvaner i skoleklasserne.

Foto: Colourbox

11.09.2017 | Food

Nyt center for innovativ fødevareforskning åbner

Aarhus Universitet åbner et nyt center, som skal samle de fremmeste kompetencer inden for fødevareforskning. Centret hedder iFOOD, og åbningsarrangementet finder sted 25. september i Agro Food Park.

De hygger gevaldigt i en vindueskarm. Men en del af de 600 millioner planter, der hvert år produceres herhjemme, lider en krank skæbne. Projekt fra Aarhus Universitet vil forsøge at undersøge årsager og komme med forslag til, hvordan man kan minimere spildet (Foto: Colourbox)

01.09.2017 | Food

Vi håber, at din potteplante har haft en behagelig rejse

Danske gartnerier producerer hvert år 600 millioner potteplanter. Men en del af dem lider en krank skæbne mellem væksthuset og forbrugerens vindueskarm. Man kender til nogle af de syndere, der spiller ind i planternes forfald, og nu ser et forskningsprojekt på Aarhus Universitet på, hvordan man kan sænke spildet på rejsen. Et laboratorium i…

Aarhus Universitet deltager igen i år på Food Festival. Madfestivalen finder sted 1.-3. september. Foto: AU

03.07.2017 | Food

Bliv del af fødevareforskningen på Food Festival

Sensommeren byder traditionen tro på Food Festival, og Aarhus Universitet bidrager igen i år med sanseoplevelser og et blik ind i den forskning, som foregår på Institut for Fødevarer. Festivalgæsterne kan endda selv blive en del af forskningen.

19.06.2017 | Food

Ny konference om fødevarer på Aarhus Universitet

Konferencen InnovateFood vil 31. august og 1. september samle fødevarevirksomheder, forskere og studerende på Aarhus Universitet. Her vil de sammen udforske innovative løsninger på fremtidens udfordringer inden for fødevareområdet.

Foto: Maria Randima Brauer Sørensen

12.06.2017 | DCA

Årsberetning fra DCA er udkommet

DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrugs årsberetning for 2016 er netop udkommet – og giver læserne et indblik i det arbejde, der ligger til grund for den forskningsbaserede myndighedsbetjening.

Det er især forbrugere, som i forvejen køber færdigretter og sjældent bruger over to timer på at lave mad, der er interesserede i at købe gourmet-færdigretter. Foto: Colourbox

12.06.2017 | DCA

Forbrugerne vil have færdiglavet gourmet

De danske forbrugere er positive over for at hente gourmetmad i køledisken. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet, som afdækker vækstmulighederne for dansk gastronomi.

Professor Lotte Bach Larsen, adjunkt Nina Aagaard Poulsen, lektor Bart Buitenhuis, post doc. Ulrik Sundekilde og post doc. Vivi Gregersen modtog på vegne af Milk Genomics-projektet Mælkeprisen 2017. Foto: Nina Hermansen

18.05.2017 | Food

Mejeribranchen hædrer Aarhus Universitet

Mejeriforeningen har valgt at tildele Aarhus Universitet Mælkeprisen 2017 for institutionens grundlæggende forskning i sammenhængen mellem køers genetik og mælkens sammensætning og kvalitet.

Vilde mirabeller blev førhen brugt rigtigt meget i landhusholdningen. I dag dyrkes der kun et meget begrænset areal i Danmark. Foto: Colourbox

05.05.2017 | Food

De vilde mirabeller skal tilbage på tallerkenen

Vilde mirabeller, skovæbler og slåen. De vilde danske planter hitter i det nordiske køkken, og en egentlig produktion baseret på disse planter kan bidrage til kærkommen fornyelse i den danske frugtindustri. Det konkluderer et forskningsprojekt, der blandt andet har resulteret i en række opskrifter, hvor de vilde råvarer indgår.

Viser resultater 1 til 10 ud af 91

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste