20.04.2018 | Food

Velbesøgt alumnedag på Science and Technology

Mere end 1300 tidligere studerende og medarbejder valgte at bruge torsdag 5. april på at besøge deres tidligere fagmiljø – gense studiekammerater og undervisere, få præsenteret den nyeste forskning inden for deres fagområde, rundvisning i laboratorier og se nye forskningsfaciliteter.

Nybyggeriet vil blive en markant tilstedeværelse i Agro Food Park med sine sammenlagte over 9.000 kvm laboratorier, væksthuse og andre forskningsfaciliteter. Byggeriet forventes afsluttet i 2019. (Ill: CF Møller/AU)

19.03.2018 | Food

Dansk fødevareindustri får nyt kraftcenter i Aarhus

Når Aarhus Universitet tager første spadestik til nye bygninger til fødevareforskning i Aarhus, er det startskuddet til dannelsen af en markant base, hvorfra fremtidens forskning i høj grad kan indgå i synergi med sundhedsforskning og industri i det nordlige Aarhus. Det første spadestik til nybyggeriet tages den 20. marts, hvor regionsformand,…

Studerende Maria Zita Salvesen undersøgte, hvordan basilikum kan blive mere kulderesistent i forbindelse med et erhvervsprojekt ved GartneriRådgivningen. Foto: Maria Zita Salvesen

19.03.2018 | Food

Unge talenter samarbejder med fødevarevirksomheder

Studerende og virksomheder spiller hinanden gode, når der skal udvikles nye løsninger til den danske fødevareindustri. Med Institut for Fødevarers nye bygning i Agro Food Park i Aarhus N bliver der endnu kortere mellem uddannelsesinstitution og erhvervet.

Der er i stigende grad efterspørgsel efter løsninger på en mere ressourceeffektiv og grøn fødevareproduktion. Foto: Colourbox

Styrkelse af dansk fødevareklynge

Danmarks fødevaresektor er den tredjestørste i den vestlige verden, og siden 2009 har Agro Food Park arbejdet som innovations- og vækstcenter for fødevarer i Danmark. Med et nybyggeri på over 9.000 kvm. bliver Aarhus Universitet nu en markant del af den dynamiske fødevareklynge, der er skabt i Skejby i det nordlige Aarhus.

Insitut for Fødevarers nye byggeri forventes afsluttet i 2019, hvor 140 medarbejdere og studerende får deres daglige gang i bygningerne. (Ill: CF Møller/AU).

Første spadestik til Institut for Fødevarers nye bygninger

Aarhus Universitet tager første spadestik til nye bygninger til Institut for Fødevarer den 20. marts, hvor regionsformand, borgmester og AU-rektor er blandt deltagerne. Nybyggeriet skal ligge i Agro Food Park i Skejby.

Klima- og lyskontrol i væksthuse er en balance mellem at skabe de optimale forhold for afgrøderne og et ønske om at holde udgifterne og forbruget af energi og andre ressourcer nede. Foto: Roar Påske, AU Foto

24.01.2018 | Agro

Styring af luftfugtighed i væksthuse kan gøres mere energieffektivt

Aarhus Universitet deltager i et projekt, der kan nedsætte energiforbruget i væksthusbranchen yderligere. Det er især styring af luftfugtigheden, der kan gøres mere energieffektivt.

Forskerne fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet håber, at de kan finde metoder, som kan øge rodfrugternes holdbarhed med op til 14 dage. Foto: Jesper Rais/AU-Foto

15.01.2018 | Food

Varme bade til rodfrugter skal mindske madspild

De fleste rodfrugter vaskes, før de når ud til forbrugerne, men badet kan give rødderne skrammer, som lader bakterier og svampe trænge lettere ind og dermed forringe holdbarheden. Forskere fra Aarhus Universitet undersøger nu, om vask med varmere vand og planteolier kan mindske spildet.

12.01.2018 | Presseklip

Se indslaget: Forskning i lys kan gavne fynsk cannabis-produktion

Flere fynske gartnerier begynder inden længe at dyrke medicinsk cannabis. På Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet bliver der forsket i, hvad forskellige former for lys betyder for planter, og den viden kan komme cannabis-produktionen til gode. Se hele indslaget fra TV2Fyn her.

Deltagerne i PHD-HUB FOULUM får blandt andet kontorplads og sparring, når det passer dem. Foto: Colourbox

08.01.2018 | DCA

Nyt iværksættermiljø åbner for ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet

PHD-HUB FOULUM er en ny inkubator, som skal hjælpe naturvidenskabelige ph.d.’ere med at udvikle egne forretningsideer eller finde job hos private virksomheder. Bag inkubatoren står Agro Business Park, og Aarhus Universitet er tilknyttet projektet.

Øget CO2 sætter skub i afgrødernes vækst, men den forøgede vækstrate betyder et markant mindre udbytte per plante. Foto: Colourbox

29.11.2017 | Food

Ny forståelse for klimastressede planters ve og vel

Med klimaforandringer stiger behovet for et mere intelligent, effektivt og sikkert landbrug. Et snarligt afsluttet EU-projekt, ModCarboStress, har måske gjort et vigtigt skridt i arbejdet: forstå de stressede planter bedre.

Viser resultater 1 til 10 ud af 104

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste