Nyheder

Milena Corredig er pr. 1. november udnævnt som ny centerleder for iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research.

03.12.2018 | Food

Ny professor ved Institut for Fødevarer

Milena Corredig er pr. 1. november ansat som professor ved Institut for Fødevarer. Samtidigt er hun udnævnt som ny centerleder for iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research.

Et nyt projekt håber at kunne udvikle kunstige smagemaskiner. Foto: Colourbox

20.11.2018 | DCA

DNA-molekyler skal bruges til at efterligne vores smagssans

Menneskets smagssans er kompleks og vanskelig at efterligne. Et tværfagligt projekt sigter nu mod at udvikle ekstremt hurtige kunstige ’smagsmaskiner’, der bruger DNA-molekyler som milliarder af små ”sensorer” til at efterligne menneskets smagssans med en hidtil ukendt nøjagtighed.

Både for forbrugere og producenter fungerer markeder som en kommunikationsplatform, der har betydning for opbygning af tillid, tryghed og loyalit. Foto: Colourbox

18.11.2018 | Agro

Når kunde og bonde mødes

Madmarkeder, madfestivaler, gårdbesøg og smageaftner med lokalt producerede fødevarer er populært som aldrig før. Men hvad får forbruger og fødevareproducent egentligt ud af at møde hinanden? Det har forskere fra Institut for Fødevarer og Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, undersøgt.

07.11.2018 | Udgivelse

Få det fulde overblik over AU’s kompetencer inden for fødevareforskning

I ny omfattende kortlægning samles for første gang alle de kompetencer og faciliteter, Aarhus Universitet råder over på fødevareforskningsområdet.

31.10.2018 | Videnudveksling

Aarhus Universitet ny partner i stort europæisk innovationsnetværk på fødevareområdet

Aarhus Universitet er optaget som ny partner i EIT Food konsortiet. EIT Food konsortiet består af over 50 partnerne fra 13 europæiske lande, heriblandt førende internationale fødevarevirksomheder, forskningscentre og universiteter.

Ærter har en fantastisk historie i Norden og var for bare få hundrede år siden en meget mere udbredt spise herhjemme. Foto: Colourbox

22.10.2018 | Food

Ærter som proteinkilde i fødevarer undersøges nærmere

Ærter findes i mange afskygninger, passer godt til vores klima og er fulde af protein. Men de er gået lidt i glemmebogen. Nu skal rammerne ridses op for et nyt initiativ, der undersøger ærters potentiale som alternativ til animalsk protein i fødevarer.

Forskere forsøger nu at forbedre optaget af vitamin D fra berigede fødevarer ved at stabilisere vitaminet med mælkeproteiner. Foto: Colourbox

22.10.2018 | Mælk

Mælkeprotein kan hjælpe med bedre optag af D-vitamin

Hvordan forbedrer vi tilgængeligheden af D-vitamin? Det er en gruppe forskere på Aarhus Universitet i færd med at undersøge i samarbejde med både danske og internationale partnere. Det har vist sig, at udvalgte mælkeproteiner kan indkapsle vitamin D og dermed beskytte vitaminet mod nedbrydning.

Forskere og avlere frygter, at nogle gråskimmelarter har opbygget en resistens mod de få tilladte sprøjtemidler. Det betyder, at jordbæravlerne måske sprøjter med pesticider, uden at det har nogen virkning.

17.09.2018 | Food

Resistent gråskimmel er et voksende problem for danske jordbæravlere

Gråskimmel, der er resistent over for de få sprøjtemidler, der er tilladte i dansk jordbærproduktion, er et stigende problem for de danske jordbæravlere. Et nyt projekt skal undersøge, om planterne er inficeret allerede ved ankomsten til Danmark.

Kosmetiske krav og mange skadevoldere gør æbler til en af de mest sprøjtede kulturer. Derfor finders der ofte pesticidrester på frugterne. Foto: Lise Balsby, AU Foto

17.09.2018 | Food

Det er muligt at sprøjte æbler langt mindre

Forskere ved Aarhus Universitet har i en række æbleplantager testet en ny sprøjteteknik, hvor der sprøjtes fra tidligt forår og op til frugtsætning. Avlerne har helt undgået skurv i æblerne, og de kan med den nye sprøjtestrategi spare seks sprøjtninger og få æbler, der for 90 procents vedkommende er helt fri for sprøjterester.

Dansk hvede skal klædes på til fremtidens klimaudfordringer. Foto: Janne Hansen

22.08.2018 | Plantedyrkning

Dansk hvede skal gøres mere robust

Med henblik på at fremavle hvede, der kan tåle fremtidens klimaudfordringer, bruger forskere genetiske data til at få et bedre indblik i, hvordan hvede tilpasser sig stress.

Viser resultater 1 til 10 ud af 122

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste