Nyheder

Food Festivalen er et stort samlingspunkt for madentusiaster og et oplagt sted for forskerne at dele deres begejstring for fødevareforskningen. Foto: Jesper Rais

24.08.2015 | Food

Kom tæt på forskningen på årets Food Festival

Smager økologisk persille af mere end sin konventionelle søster, og er maskinudbenet kyllingekød bedre end sit ry? Det er blot et par af de ting, som forskere fra Aarhus Universitet vil fortælle om på årets Food Festival.

20.08.2015 | Food

Region Midtjylland bliver Europæisk Region for Gastronomi i 2017

Aarhus og Region Midtjylland er blevet udpeget som Europæisk Region for Gastronomi i 2017. Det sker på baggrund af en ansøgning, som Aarhus Universitet og en række partnere har udarbejdet.

Forbedring af fiskenes udnyttelse af foderets protein vil skåne vandmiljøet og føre til bedre tilvækst hos fiskene. Foto: Colourbox

15.08.2015 | DCA

Forbedret fiskefoder vil gavne fiskene, miljøet og økonomien

Forskere og erhverv går sammen om at forbedre foderet til kommercielt fiskeopdræt, så proteinet udnyttes bedre. Det vil give en mindre belastning af vandmiljøet, en bedre vækst hos fiskene – og spare erhvervet for 50 mio. kroner om året.