Nyheder

Forskere forvandler skæve gulerødder og andre grøntsager, der ofte går til spilde, til spændende, alternative fødevareprodukter. Foto: Janne Hansen

30.10.2015 | Food

Fra madspild til mundgodt

Danmarks enorme madspild kan reduceres ved at udnytte råvarerne bedre. Forskere fra Aarhus Universitet er med i et projekt, der undersøger, hvordan restprodukter fra produktionen af frugt og grønt kan omdannes til nye typer af lækkerier.

Selvom respondenterne generelt ikke var så villige til at købe produkterne, hvis de var beriget, fandt forskerne, at mælk var det produkt, der ifølge forbrugerne var bedst egnet som beriget fødevare. Foto: Colourbox

12.10.2015 | Food

Delte meninger om fødevarer tilsat D-vitamin

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at danskerne generelt accepterer fødevarer tilsat D-vitamin, men når de står i supermarkedet, foretrækker de fleste en vare, der ikke indeholder tilsatte vitaminer.

Jordbrugsforskningen på AU omfatter et bredt spektrum af emner, der har at gøre med, hvordan vi mennesker anvender og udvikler naturlige ressourcer til gavn for os selv. Arkivfoto: Anders Trærup

12.10.2015 | DCA

Aarhus Universitets jordbrugsforskning er i verdenseliten

Fødevare- og jordbrugsforskningen på Aarhus Universitet er helt i top. Den rangerer som nummer ni på U.S. News Best Global Universities-ranglisten og er således det bedste universitet i Danmark.

Carl-Otto Ottosen er kendt af mange som en af de førende eksperter inden for sit felt. Nu kan han også kalde sig professor. Foto: Jesper Rais

12.10.2015 | Food

Ny professor ved Institut for Fødevarer

Carl-Otto Ottosen er pr. 1. oktober udnævnt til professor ved Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet.

12.10.2015 | Food

Aarhus Universitets jordbrugsforskning er i verdenseliten

Fødevare- og jordbrugsforskningen på Aarhus Universitet er helt i top. Den rangerer som nummer ni på U.S. News Best Global Universities-ranglisten og er således det bedste universitet i Danmark.