Nyheder

Forringelsen af ostningsegenskaberne bliver delvist opvejet af den efterfølgende varmebehandling på mejeriet. Foto: Colourbox

17.09.2015 | DCA

Køling af mælk forringer ostningsevnen

Køling af rå mælk forringer mælkens ostningsegenskaber. Det viser resultater fra en undersøgelse, som Institut for Fødevarer har lavet i samarbejde med Arla Foods. Forringelsen bliver dog delvist opvejet af den efterfølgende varmebehandling på mejeriet.

De besøgende på årets Food Festival bidrog aktivt til den videre fødevareforskning. Foto: Nina Hermansen

14.09.2015 | Food

Stort videbegær på årets Food Festival

Tusindvis af gæster lagde vejen forbi Institut for Fødevarers telt på årets Food Festival. Her blev sanserne afprøvet og forskningen bragt i øjenhøjde.

Frøene fra annatto-planten er leveringsdygtige i et naturligt orangerødt farvestof, som bruges i fødevareindustrien. Foto: Grupo Colombio

10.09.2015 | DCA

Eksotiske frø bruges som bæredygtige biologiske fabrikker

Den eksotiske busk annatto producerer det naturlige orange farvestof bixin og andre nyttige stoffer. Forskere fra Aarhus Universitet deltager i et nyt projekt, der kan bane vej for, at planten kan blive en mere effektiv bæredygtig fabrik.