Nyheder

Som udviklingschef ved gartneriet Knud Jepsen har Kai Lønne Nielsen været med til at udvikle dyrkningen af Kalanchoë.

18.04.2016 | Food

Ny adjungeret lektor skal sikre et tættere samarbejde med gartnerisektoren

Tidligere seniorforsker og nuværende udviklingschef hos Knud Jepsens A/S, Kai Lønne Nielsen, bliver tilknyttet Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet som adjungeret lektor.

Lyd er en vigtig del af forbrugeroplevelsen, når det gælder chokolade. Foto: Colourbox.

18.04.2016 | Food

Chokolade skal have den rigtige lyd

Chokolade er ikke bare god smag. Den skal også føles rigtig, når man tygger den og have det rigtige 'knæk'. I det hele taget er chokoladens tekstur en meget større del af oplevelsen, end de fleste af os tænker over.

De ældre vil gerne spise sammen med nogen, de kender, men ønsker ikke at have selskab til måltidet for enhver pris. Foto: Colourbox.

18.04.2016 | Food

Ældres syn på mad og måltider undersøges

Man ved meget om ernæring til ældre, men hvordan definerer man egentlig det gode måltid? Det har forskere fra Aarhus Universitet undersøgt i et pilotprojekt om visiteret mad til ældre i eget hjem. Projektet går forud for en større undersøgelse i 2016.

Forskere vil undersøge, om det kan lade sig gøre at udvikle nye plantebaserede midler som middel til maveinfektioner hos svin.

04.04.2016 | DCA

Plantecocktail kan blive et alternativ til antibiotika, zink og kobber til grise

I fremtiden kan blandinger af planter med anti-bakteriel virkning måske erstatte antibiotika, zink og kobber til grise med diarre, mener forskere fra Aarhus Universitet.

I dag er det muligt at producere maskinsepareret kød, der ikke kan skelnes fra almindeligt hakket kyllingekød.

04.04.2016 | DCA

Nyt værktøj kan vurdere kvaliteten af maskinsepareret kød

Forskere fra AU har i samarbejde med kolleger og virksomheder udviklet et værktøj, der kan måle nedbrydningsgraden af muskelstrukturen i maskinsepareret kyllingekød. Det har ikke været muligt tidligere, hvorfor al maskinsepareret kød er blevet solgt som et lavværdiprodukt – uagtet at en stor del er kød af god kvalitet.