Nyheder

På Aarhus Universitet arbejder forskerne sammen med erhvervet om alle led i produktionskæden. Foto: Jesper Rais

27.09.2016 | DCA

Mælk - en billig råvare med enorm værdi

Mejeriforskning er et af kerneområderne på Aarhus Universitet – og med god grund. Ny viden om mælkens sammensætning og kvalitet er af afgørende betydning for såvel forbrugernes sundhed som erhvervets udvikling.

170 gæster fik en guidet rundtur på AUs forskellige teknologiplatforme. Her besøger en lille skare HTL-anlægget, hvor lektor Ib Johannsen fortæller om mulighederne for at lave råolie af græs. Foto: Margrethe Balling Høstgaard.

23.09.2016 | Food

Europæiske gæster udtrykte stor begejstring for AU Foulum

200 forskere og repræsentanter fra europæiske virksomheder var over to dage samlet på Aarhus Universitet i Foulum med det formål at skabe grobund for samarbejde inden for bioraffinering.

20.09.2016 | DCA

Forskning talte til alle sanser på FOOD Festival

- Det er ligesom Roskilde Festival, bare med mad, forklarede en erfaren festivalgænger sin førstegangsbesøgende ven. Allerede i køen til årets FOOD Festival stod det klart, at begivenheden for længst har fået en stærk identitet hos århusianerne. AU FOOD var selvfølgelig med.

Porrer kan med fordel samdyrkes med farvevajd. Foto: Yue Xie

04.09.2016 | Food

Dyrk flere afgrøder i marken samtidig

Ved at dyrke flere afgrøder samtidig kan økologiske grøntsagsavlere reducere kvælstoftabet til vandmiljøet og samtidig mindske behovet for at tilføre gødning det efterfølgende år. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitet.