Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

31.10.2018 | Videnudveksling

Aarhus Universitet ny partner i stort europæisk innovationsnetværk på fødevareområdet

Aarhus Universitet er optaget som ny partner i EIT Food konsortiet. EIT Food konsortiet består af over 50 partnerne fra 13 europæiske lande, heriblandt førende internationale fødevarevirksomheder, forskningscentre og universiteter.

Ærter har en fantastisk historie i Norden og var for bare få hundrede år siden en meget mere udbredt spise herhjemme. Foto: Colourbox

22.10.2018 | Food

Ærter som proteinkilde i fødevarer undersøges nærmere

Ærter findes i mange afskygninger, passer godt til vores klima og er fulde af protein. Men de er gået lidt i glemmebogen. Nu skal rammerne ridses op for et nyt initiativ, der undersøger ærters potentiale som alternativ til animalsk protein i fødevarer.

Forskere forsøger nu at forbedre optaget af vitamin D fra berigede fødevarer ved at stabilisere vitaminet med mælkeproteiner. Foto: Colourbox

22.10.2018 | Mælk

Mælkeprotein kan hjælpe med bedre optag af D-vitamin

Hvordan forbedrer vi tilgængeligheden af D-vitamin? Det er en gruppe forskere på Aarhus Universitet i færd med at undersøge i samarbejde med både danske og internationale partnere. Det har vist sig, at udvalgte mælkeproteiner kan indkapsle vitamin D og dermed beskytte vitaminet mod nedbrydning.