Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

”Never born or slaugthered” lyder et af salgsargumenterne for clean meat. Foto: Colourbox

18.02.2019 | Food

Nu kommer det klimavenlige clean meat – og Danmark skal med på vognen

Kød er en af de store klimasyndere og der arbejdes intenst på at reducere klimabelastningen fra kødproduktionen. Et klima- og miljøvenligt alternativ er at dyrke kødet i bioreaktorer.

Foto: Colorbox

12.02.2019 | DCA

Smag med alle sanser, når de nordiske Michelin-stjerner overrækkes i Aarhus

Aarhus kommer til at syde og koge, når The MICHELIN Guide Nordic countries Awards løber af stabelen 18. februar. Aarhus Universitets Institut for Fødevarer er med assisterende professor Qian Janice Wang i spidsen medarrangør af en række side-events, der bogstaveligt talt er bevidsthedsudvidende, når det gælder måltider og smagsoplevelser.

Langt størsteparten af affaldsprodukterne fra fødevareindustrien i Danmark bliver genanvendt til forskellige formål. Foto: Colourbox

12.02.2019 | Food

Fødevareaffald bliver genanvendt

Fødevareindustrien er god til at anvende fødevareaffald på forskellige måder, så det, der rent faktisk går til spilde, er begrænset. Det gælder især for animalske produkter.