Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

I forbindelse med SDG-konferencen på AU i februar 2019 annoncerede Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde, at man ville støtte 2-3 netværk baseret på partnerskaber mellem AU, offentlige myndigheder og erhvervslivet.

02.05.2019 | Food

AU støtter forskningsnetværk, der skal bidrage til FN’s Verdensmål

To nye netværksprojekter på Aarhus Universitet er dedikeret til at bidrage med viden, som kan klæde samfundet bedre på til at nå FN’s Verdensmål – de såkaldte SDG’er. Netværkene er støttet af Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde på AU med 1 mio kr. hver.

29.04.2019 | Food

Europæisk innovationsdyst inden for fødevarer kommer til Aarhus

EIT Food har valgt Aarhus som værtsby for sin første nordiske begivenhed, som er uddelingen af EIT Food Innovationsprisen - en stor start-up konkurrence inden for agrifood-sektoren. Det sker 6. september, i samme uge som den årlige Food Festival.

Det er ikke helt ukompliceret at få protein til fødevarer udvundet af græs. Foto: Jesper Rais, AU Foto

23.04.2019 | Food

Græsprotein i maden, er det lige om hjørnet?

Der er stort fokus på at erstatte animalsk protein i fødevarer med plantebaserede alternativer. Men kan grønt græs dyrket på danske marker udgøre en brugbar kilde til protein i human kost? Dét scenarie arbejdes der intenst på - også på Aarhus Universitet.

Øget dyrevelfærd er en sidegevinst af at kombinere skovlandbrug med husdyr på friland. Foto: pEcosystems

23.04.2019 | DCA

Skovlandbrug: Sådan påvirkes miljø, klima og biodiversitet

Ifølge forskere på Aarhus Universitet kan skovlandbrug have en række positive effekter på både miljø, klima og biodiversitet, hvis det udformes og anvendes korrekt.

Sådan ser en rapsknop ud. Man spiser knoppen og de øverste 10-15 cm af stilken. Foto: AU FOOD

01.04.2019 | Food

Raps-knop kan blive den nye supergrøntsag

Forskere fra Aarhus Universitet står sammen med planteforædlingsfirmaet Knold og Top bag udviklingen af en ny form for supergrøntsag, en såkaldt rapsknop.

Kan vi udskifte de proteinkilder, vi kender og bruger i dag med insektprotein, og hvad dette vil betyde for vores krop og metabolisme? Det undersøges i et nyt ph.d.-studie. Foto: Teknologisk Institut

01.04.2019 | Food

Hvor sunde og mættende er insekter?

Alternative proteinkilder er i fokus i disse år, og en af kilderne, der kigges nøje på, er insekter. Men hvordan optages næringsstofferne fra insekter, og hvordan påvirker det vores mæthedsfornemmelse? Det er noget af det, Sofie Kaas Ovesen, beskæftiger sig med i sit ph.d.-studie på Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet

Et nyt projekt ledet af Aarhus Universitet undersøger de mange forskellige aspekter, der spiller ind på vores mæthedsfornemmelse. Foto: Colourbox

25.03.2019 | DCA

Hvad afgør, hvor meget vi spiser?

Overvægt og medfølgende komplikationer er et voksende problem verden over - blandt andet på grund af vores kost og aktivitetsniveau. Men hvad afgør, hvor meget vi spiser, og kan man med mere mættende fødevarer gøre det lettere for den enkelte ikke at spise for meget? Det undersøges i projektet OmniSaM, der ledes af Aarhus Universitet.

Danske haver er fyldt med frugttræer og bærbuske. Foto: Colourbox

18.03.2019 | Food

Her er de bedste frugt- og bærsorter til haven

Havesæsonen nærmer sig, og hos mange kribler det i fingrene for at plante nyt. Men det er ikke lige meget, hvilken sort, man vælger, når det gælder frugt og bær. Selv i et lille land som Danmark, kan der f.eks. være forskelle i klimaet, som man bør skæve til. I en ny DCA-rapport får du overblikket over de mest velegnede frugt- og bærsorter til…

Vi spiser og drikker med alle vores sanser. Foto: Colourbox

11.03.2019 | Food

Smag foregår lige så meget i hjernen som i munden

Når du drikker en sodavand, sidder smagen ikke kun i den brusende væske. Vi smager nemlig med alle vores sanser. Nu vil forskerne undersøge, hvordan man reducerer sukkermængden i søde drikkevarer – uden at de opleves som mindre søde. Det sker ved at skrue på alle de andre faktorer, foruden sukker og sødemidler, der spiller ind på smagsoplevelsen.

”Never born or slaugthered” lyder et af salgsargumenterne for clean meat. Foto: Colourbox

18.02.2019 | Food

Nu kommer det klimavenlige clean meat – og Danmark skal med på vognen

Kød er en af de store klimasyndere og der arbejdes intenst på at reducere klimabelastningen fra kødproduktionen. Et klima- og miljøvenligt alternativ er at dyrke kødet i bioreaktorer.

Viser resultater 11 til 20 ud af 144

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste