Nyheder

Friske jordbær er nogle af de produkter, som oftest kasseres på grund af dårlig kvalitet. Foto: Colourbox

24.06.2018 | Food

Den perfekte emballage til frisk frugt og grønt skal opfylde mange krav

Forskere fra Aarhus Universitet er i samarbejde med industrien i færd med at undersøge, hvordan der kan udvikles nye typer af indpakning, der sikrer bedre ressourceudnyttelse og mindre madspild.

I årets Perspektiv kan du bl.a. møde professor Hanne C. Bertram, der i 2017 modtog Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-pris. Foto: Ditte Valente/Eliteforsk 2017

15.06.2018 | Food

Ny årsberetning: Kom i marken med Aarhus Universitet

DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug har netop udgivet årsberetningen for 2017.

Postdoc Jesper Malling Schmidt skal sammen med kolleger forsøge at udvikle plantebaserede ingredienser baseret på den kartoffelprotein, der i dag ender i fodertruget. Foto: Maria Randima Brauer Sørensen

03.06.2018 | Food

Restprodukt fra kartoffelproduktion kan blive bæredygtigt alternativ til animalsk protein i fødevarer

Kan man erstatte animalske proteiner fra æg og mælk med protein udvundet af kartofler? Noget tyder på det. Det undersøger en gruppe forskere og virksomheder i et igangværende projekt.

Der kan spares energi til lys, opvarmning og klimastyring i produktionen af frugt, grønt og potteplanter i væksthuse. Foto: Roar Paaske

16.05.2018 | DCA

Forskere i Nordsøregionen sigter mod grønnere væksthusproduktion

Forskere fra Aarhus Universitet leder et projekt, der sætter fokus på at reducere energiforbruget i produktionen af frugt, grønt og potteplanter i væksthuse i Nordsøregionen.

Et nyt europæisk projekt vil gøre dyrkning af økologiske grønsager mere bæredygtigt. Foto: Colourbox

09.05.2018 | DCA

Økologiske væksthusgrønsager kan blive mere bæredygtige og robuste

Forskere vil undersøge, om produktion af økologiske grønsager i væksthus kan gøres mere energivenlig ved hjælp af innovative dyrkningssystemer, som tager udgangspunkt i en agroøkologisk strategi.

20.04.2018 | Food

Velbesøgt alumnedag på Science and Technology

Mere end 1300 tidligere studerende og medarbejder valgte at bruge torsdag 5. april på at besøge deres tidligere fagmiljø – gense studiekammerater og undervisere, få præsenteret den nyeste forskning inden for deres fagområde, rundvisning i laboratorier og se nye forskningsfaciliteter.

Nybyggeriet vil blive en markant tilstedeværelse i Agro Food Park med sine sammenlagte over 9.000 kvm laboratorier, væksthuse og andre forskningsfaciliteter. Byggeriet forventes afsluttet i 2019. (Ill: CF Møller/AU)

19.03.2018 | Food

Dansk fødevareindustri får nyt kraftcenter i Aarhus

Når Aarhus Universitet tager første spadestik til nye bygninger til fødevareforskning i Aarhus, er det startskuddet til dannelsen af en markant base, hvorfra fremtidens forskning i høj grad kan indgå i synergi med sundhedsforskning og industri i det nordlige Aarhus. Det første spadestik til nybyggeriet tages den 20. marts, hvor regionsformand,…

Studerende Maria Zita Salvesen undersøgte, hvordan basilikum kan blive mere kulderesistent i forbindelse med et erhvervsprojekt ved GartneriRådgivningen. Foto: Maria Zita Salvesen

19.03.2018 | Food

Unge talenter samarbejder med fødevarevirksomheder

Studerende og virksomheder spiller hinanden gode, når der skal udvikles nye løsninger til den danske fødevareindustri. Med Institut for Fødevarers nye bygning i Agro Food Park i Aarhus N bliver der endnu kortere mellem uddannelsesinstitution og erhvervet.

Der er i stigende grad efterspørgsel efter løsninger på en mere ressourceeffektiv og grøn fødevareproduktion. Foto: Colourbox

19.03.2018 | Food

Styrkelse af dansk fødevareklynge

Danmarks fødevaresektor er den tredjestørste i den vestlige verden, og siden 2009 har Agro Food Park arbejdet som innovations- og vækstcenter for fødevarer i Danmark. Med et nybyggeri på over 9.000 kvm. bliver Aarhus Universitet nu en markant del af den dynamiske fødevareklynge, der er skabt i Skejby i det nordlige Aarhus.

Insitut for Fødevarers nye byggeri forventes afsluttet i 2019, hvor 140 medarbejdere og studerende får deres daglige gang i bygningerne. (Ill: CF Møller/AU).

19.03.2018 | Food

Første spadestik til Institut for Fødevarers nye bygninger

Aarhus Universitet tager første spadestik til nye bygninger til Institut for Fødevarer den 20. marts, hvor regionsformand, borgmester og AU-rektor er blandt deltagerne. Nybyggeriet skal ligge i Agro Food Park i Skejby.

Viser resultater 11 til 20 ud af 119

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste