Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Kan vi udskifte de proteinkilder, vi kender og bruger i dag med insektprotein, og hvad dette vil betyde for vores krop og metabolisme? Det undersøges i et nyt ph.d.-studie. Foto: Teknologisk Institut

01.04.2019 | Food

Hvor sunde og mættende er insekter?

Alternative proteinkilder er i fokus i disse år, og en af kilderne, der kigges nøje på, er insekter. Men hvordan optages næringsstofferne fra insekter, og hvordan påvirker det vores mæthedsfornemmelse? Det er noget af det, Sofie Kaas Ovesen, beskæftiger sig med i sit ph.d.-studie på Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet

Et nyt projekt ledet af Aarhus Universitet undersøger de mange forskellige aspekter, der spiller ind på vores mæthedsfornemmelse. Foto: Colourbox

25.03.2019 | DCA

Hvad afgør, hvor meget vi spiser?

Overvægt og medfølgende komplikationer er et voksende problem verden over - blandt andet på grund af vores kost og aktivitetsniveau. Men hvad afgør, hvor meget vi spiser, og kan man med mere mættende fødevarer gøre det lettere for den enkelte ikke at spise for meget? Det undersøges i projektet OmniSaM, der ledes af Aarhus Universitet.

Danske haver er fyldt med frugttræer og bærbuske. Foto: Colourbox

18.03.2019 | Food

Her er de bedste frugt- og bærsorter til haven

Havesæsonen nærmer sig, og hos mange kribler det i fingrene for at plante nyt. Men det er ikke lige meget, hvilken sort, man vælger, når det gælder frugt og bær. Selv i et lille land som Danmark, kan der f.eks. være forskelle i klimaet, som man bør skæve til. I en ny DCA-rapport får du overblikket over de mest velegnede frugt- og bærsorter til…

Vi spiser og drikker med alle vores sanser. Foto: Colourbox

11.03.2019 | Food

Smag foregår lige så meget i hjernen som i munden

Når du drikker en sodavand, sidder smagen ikke kun i den brusende væske. Vi smager nemlig med alle vores sanser. Nu vil forskerne undersøge, hvordan man reducerer sukkermængden i søde drikkevarer – uden at de opleves som mindre søde. Det sker ved at skrue på alle de andre faktorer, foruden sukker og sødemidler, der spiller ind på smagsoplevelsen.

”Never born or slaugthered” lyder et af salgsargumenterne for clean meat. Foto: Colourbox

18.02.2019 | Food

Nu kommer det klimavenlige clean meat – og Danmark skal med på vognen

Kød er en af de store klimasyndere og der arbejdes intenst på at reducere klimabelastningen fra kødproduktionen. Et klima- og miljøvenligt alternativ er at dyrke kødet i bioreaktorer.

Foto: Colorbox

12.02.2019 | DCA

Smag med alle sanser, når de nordiske Michelin-stjerner overrækkes i Aarhus

Aarhus kommer til at syde og koge, når The MICHELIN Guide Nordic countries Awards løber af stabelen 18. februar. Aarhus Universitets Institut for Fødevarer er med assisterende professor Qian Janice Wang i spidsen medarrangør af en række side-events, der bogstaveligt talt er bevidsthedsudvidende, når det gælder måltider og smagsoplevelser.

Langt størsteparten af affaldsprodukterne fra fødevareindustrien i Danmark bliver genanvendt til forskellige formål. Foto: Colourbox

12.02.2019 | Food

Fødevareaffald bliver genanvendt

Fødevareindustrien er god til at anvende fødevareaffald på forskellige måder, så det, der rent faktisk går til spilde, er begrænset. Det gælder især for animalske produkter.

Milena Corredig er pr. 1. november udnævnt som ny centerleder for iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research.

03.12.2018 | Food

Ny professor ved Institut for Fødevarer

Milena Corredig er pr. 1. november ansat som professor ved Institut for Fødevarer. Samtidigt er hun udnævnt som ny centerleder for iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research.

Et nyt projekt håber at kunne udvikle kunstige smagemaskiner. Foto: Colourbox

20.11.2018 | DCA

DNA-molekyler skal bruges til at efterligne vores smagssans

Menneskets smagssans er kompleks og vanskelig at efterligne. Et tværfagligt projekt sigter nu mod at udvikle ekstremt hurtige kunstige ’smagsmaskiner’, der bruger DNA-molekyler som milliarder af små ”sensorer” til at efterligne menneskets smagssans med en hidtil ukendt nøjagtighed.

Både for forbrugere og producenter fungerer markeder som en kommunikationsplatform, der har betydning for opbygning af tillid, tryghed og loyalit. Foto: Colourbox

18.11.2018 | Agro

Når kunde og bonde mødes

Madmarkeder, madfestivaler, gårdbesøg og smageaftner med lokalt producerede fødevarer er populært som aldrig før. Men hvad får forbruger og fødevareproducent egentligt ud af at møde hinanden? Det har forskere fra Institut for Fødevarer og Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, undersøgt.

Viser resultater 11 til 20 ud af 139

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste