Nyheder

Kinesisk malurt indeholder et stof, der har vist sig at være særdeles virksomt over for malaria. Foto: Kristian Peters

21.12.2016 | Food

Specialestuderende fra FOOD modtager fornem pris

Den tidl. specialestuderende ved Institut for Fødevarer, Bina Bhattarai, har modtaget ELLS Prize for Excellent Master Thesis 2016 for sit kandidatspeciale.

At forskerne netop har identificeret biomarkører for kødindtag er vigtigt i forhold til at kunne undersøge, hvordan kød påvirker menneskets metabolisme. Foto: Colourbox

08.12.2016 | Food

Kylling eller oksekød? Urin afslører, hvad der blev spist

Forskere fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet kan på baggrund af en urinprøve differentiere mellem indtag af kyllinge- og oksekød. Det er nyttig viden i fremtidige undersøgelser af sammenhængen mellem kost og human sundhed.

Prisen på dansk honning er generelt højere end udenlandsk honning. Foto: Colourbox

21.11.2016 | Food

Dansk honning trænger til et prestigeløft

Dansk biavl og honningproduktion er i stærk konkurrence med udenlandske biavlere. I et projekt har forskere ved Aarhus Universitet i samarbejde med erhvervet set nærmere på udfordringer og potentialer i den danske honningbranche.

Ny forskning viser, at det er muligt at reducere indholdet af salt i ost – også uden at det påvirker en række egenskaber i uønsket retning. Foto: Colourbox

21.11.2016 | Food

Til kamp mod den salte ost

Saltindholdet i en klassisk Danbo-ost kan reduceres med 25 procent, uden at det påvirker smagen eller teksturen negativt. Det viser ny forskning, der kan medvirke til, at osten i fremtiden kan få Nøglehulsmærket.

14.11.2016 | Food

Gode bøffer kan reducere dit blodtryk

Ny forskning viser, at kød, der er modnet, udvikler peptider, der virker blodtryksregulerende. Det kan potentielt bane vej for udvikling af ny medicin.

Valleprotein har helt særlige egenskaber, viser forsøg udført ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet.

31.10.2016 | Food

Valleprotein som våben i kampen mod overvægt

Ny forskningsmetode sikrer langt større viden om mælks gavnlige effekter. Det kan betyde, at mejerier i fremtiden i højere grad vil kunne designe mælkeprodukter, der har slankende effekt.

Der er et stort ønske om at forlænge holdbarheden af lakto­sefri mælk. Foto: Colourbox

31.10.2016 | Food

Hvad sker der, når vi fjerner laktosen?

Over tid kan der opstå uønskede aroma- og smagsstoffer i laktosefri mælk. Det er en hindring for, at mejerier kan imødekomme efterspørgslen på langtidsholdbare produkter uden laktose. Forskere ved Aarhus Universitet har derfor fokus på at få mere viden om de kemiske reaktioner, der finder sted i denne type mælk.

Mælkeydelsen falder som forventet over tid ved forlænget laktation. Men indholdet af protein og fedt stiger. Foto: Jesper Rais

22.10.2016 | Food

Forlænget laktation forringer ikke mælkens kvalitet og ostningsevne

Der er ingen problemer med mælkekvaliteten hos køer, der kælver med større intervaller. Tværtimod tyder undersøgelser på, at denne produktionsstrategi giver mælk, der er bedre egnet til osteproduktion.

Selvom teknikken omvendt osmose er udbredt, findes der ikke særligt meget dokumentation for, hvordan det påvirker mælkekvaliteten. Foto: Jesper Rais

22.10.2016 | Food

Opkoncentrering af mælk på gården skader ikke kvaliteten

Aarhus Universitet har sammen med Arla undersøgt flere aspekter ved at opkoncentre mælken hos producenten. Rent kvalitetsmæssigt er der ikke er noget i vejen for at flytte processen ud på gården.

Målet i projektet er at udvikle en hurtigere og ikke mindst mobil målemetode, der kan bruges ude på gården. Foto: Jesper Rais

20.10.2016 | Food

Fælles indsats skal bidrage til bedre mælkekvalitet

For højt niveau af frie fedtsyrer i mælk kan give en harsk smag. Derfor er nye metoder til at begrænse og måle niveauet af disse fedtsyrer nogle af de ting, forskere og erhverv sammen undersøger i regi af innovationskonsortiet FUTUREMILQ.

Viser resultater 21 til 30 ud af 91

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste