Nyheder

Overvægt kan nedsætte den fysiske mobilitet og livskvalitet og øge risikoen for livsstilssygdomme. Foto: Colourbox

03.02.2017 | Food

Overvægt er også en risikofaktor for ældre

Vægtproblemer hos ældre er mangefaceteret, og der er stor forskel på vægt, appetit og evne til at håndtere indkøb og madlavning. En ny undersøgelse viser, at der bør sættes fokus på såvel undervægt som overvægt.

Foto: Colourbox

25.01.2017 | Food

Institut for Fødevarer søger smagsdommere af øl

Hos Institut for Fødevarer, bedømmer vi smag og kvalitet af bl.a. frugt, grønt, brød og mælk. Vi har startet et nyt længerevarende projekt omkring sensoriske bedømmelser af øl, og har derfor brug for nye smagsdommere som elsker øl.

En simpel urinprøve kan afsløre mere om din sundhed, end du umiddelbart skulle tro. Foto: AU

20.01.2017 | Food

Din sundhed under lup

Ost, kylling og fiberrigt brød. Vores kroppe reagerer forskelligt på forskellige fødevarer. På Aarhus Universitet forsker et hold af eksperter i at kortlægge sammenhængen mellem sundhed og kostindtag.

Kinesisk malurt indeholder et stof, der har vist sig at være særdeles virksomt over for malaria. Foto: Kristian Peters

21.12.2016 | Food

Specialestuderende fra FOOD modtager fornem pris

Den tidl. specialestuderende ved Institut for Fødevarer, Bina Bhattarai, har modtaget ELLS Prize for Excellent Master Thesis 2016 for sit kandidatspeciale.

At forskerne netop har identificeret biomarkører for kødindtag er vigtigt i forhold til at kunne undersøge, hvordan kød påvirker menneskets metabolisme. Foto: Colourbox

08.12.2016 | Food

Kylling eller oksekød? Urin afslører, hvad der blev spist

Forskere fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet kan på baggrund af en urinprøve differentiere mellem indtag af kyllinge- og oksekød. Det er nyttig viden i fremtidige undersøgelser af sammenhængen mellem kost og human sundhed.

Prisen på dansk honning er generelt højere end udenlandsk honning. Foto: Colourbox

21.11.2016 | Food

Dansk honning trænger til et prestigeløft

Dansk biavl og honningproduktion er i stærk konkurrence med udenlandske biavlere. I et projekt har forskere ved Aarhus Universitet i samarbejde med erhvervet set nærmere på udfordringer og potentialer i den danske honningbranche.

Ny forskning viser, at det er muligt at reducere indholdet af salt i ost – også uden at det påvirker en række egenskaber i uønsket retning. Foto: Colourbox

21.11.2016 | Food

Til kamp mod den salte ost

Saltindholdet i en klassisk Danbo-ost kan reduceres med 25 procent, uden at det påvirker smagen eller teksturen negativt. Det viser ny forskning, der kan medvirke til, at osten i fremtiden kan få Nøglehulsmærket.

14.11.2016 | Food

Gode bøffer kan reducere dit blodtryk

Ny forskning viser, at kød, der er modnet, udvikler peptider, der virker blodtryksregulerende. Det kan potentielt bane vej for udvikling af ny medicin.

Valleprotein har helt særlige egenskaber, viser forsøg udført ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet.

31.10.2016 | Food

Valleprotein som våben i kampen mod overvægt

Ny forskningsmetode sikrer langt større viden om mælks gavnlige effekter. Det kan betyde, at mejerier i fremtiden i højere grad vil kunne designe mælkeprodukter, der har slankende effekt.

Der er et stort ønske om at forlænge holdbarheden af lakto­sefri mælk. Foto: Colourbox

31.10.2016 | Food

Hvad sker der, når vi fjerner laktosen?

Over tid kan der opstå uønskede aroma- og smagsstoffer i laktosefri mælk. Det er en hindring for, at mejerier kan imødekomme efterspørgslen på langtidsholdbare produkter uden laktose. Forskere ved Aarhus Universitet har derfor fokus på at få mere viden om de kemiske reaktioner, der finder sted i denne type mælk.

Viser resultater 21 til 30 ud af 94

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste