Nyheder

Øget CO2 sætter skub i afgrødernes vækst, men den forøgede vækstrate betyder et markant mindre udbytte per plante. Foto: Colourbox

29.11.2017 | Food

Ny forståelse for klimastressede planters ve og vel

Med klimaforandringer stiger behovet for et mere intelligent, effektivt og sikkert landbrug. Et snarligt afsluttet EU-projekt, ModCarboStress, har måske gjort et vigtigt skridt i arbejdet: forstå de stressede planter bedre.

Knivtromlen i færd med at tromle hestebønner på Aarhus Universitets forsøgsmarker i Årslev. Efter to uger tromles igen og efter tre uger plantes kål direkte i den døde plantemasse. Foto: Hanne L. Kristensen AU-FOOD

20.11.2017 | Food

Dyrkning i planterester giver mindre ukrudt

Forskere på Aarhus Universitet planter hvidkål direkte i visne bælgplanter uden at bearbejde jorden. På den måde kan de blandt andet dæmme op for ukrudt og skabe større biodiversitet. Forskerne er nu langt i det europæiske projekt SoilVeg, som undersøger nye metoder til økologisk grøntsagsdyrkning. Resultaterne begynder at tegne sig.

Manglende socialt fællesskab omkring måltidet forringer de ældres livskvalitet. Foto: Colourbox

13.11.2017 | Food

Madfællesskaber hjælper ældre, som har mistet en samlever

Når ældre bliver alene om de daglige måltider, oplever de en forringelse i deres livskvalitet. Madfællesskaber kan dog spille en positiv rolle for de borgere, som har mistet en samlever. I en ny rapport ser Aarhus Universitet nærmere på, hvordan ændringer i ældre borgeres livssituation spiller ind på madvaner og sundhed.

Et af Aarhus Universitets forsøg har vist, at hvis potteroser pakkes i en lukket pose, kan de holde tre gange så lang tid uden vand, som hvis de pakkes i en åben pose. Foto: Lotte Rystedt

06.11.2017 | Food

Forskere og gartneribranchen bekæmper potteplantespild

Mindre spild i potteplantebranchen er målet for projektet MinimalSpild, som forskere fra Aarhus Universitet står bag. De præsenterer nu projektets samlede resultater på en afsluttende konference den 23. november. Her mødes både gartnere, detailled og forskere for at finde fælles fodslag om, hvordan spildet fremover kan mindskes. Nogle af midlerne…

14.09.2017 | Food

Nominering til Nils Foss Talent Prize

Alexandru Luca fra FQS-gruppen er som eneste AU-forsker blevet nomineret til Nils Foss Talent Prize 2017.

Skolemåltider kan øge fællesskabet. Foto: Colourbox

11.09.2017 | Food

Gode rammer om skolemåltider giver sundere elever

Tilgængelighed af sund og indbydende mad er en naturlig forudsætning for, at eleverne spiser sund mad i løbet af skoledagen, men rammerne omkring måltidet spiller også en vigtig rolle. En ny rapport fra Aarhus Universitet ser nærmere på, hvad der skal til for at få sundere madvaner i skoleklasserne.

Foto: Colourbox

11.09.2017 | Food

Nyt center for innovativ fødevareforskning åbner

Aarhus Universitet åbner et nyt center, som skal samle de fremmeste kompetencer inden for fødevareforskning. Centret hedder iFOOD, og åbningsarrangementet finder sted 25. september i Agro Food Park.

De hygger gevaldigt i en vindueskarm. Men en del af de 600 millioner planter, der hvert år produceres herhjemme, lider en krank skæbne. Projekt fra Aarhus Universitet vil forsøge at undersøge årsager og komme med forslag til, hvordan man kan minimere spildet (Foto: Colourbox)

01.09.2017 | Food

Vi håber, at din potteplante har haft en behagelig rejse

Danske gartnerier producerer hvert år 600 millioner potteplanter. Men en del af dem lider en krank skæbne mellem væksthuset og forbrugerens vindueskarm. Man kender til nogle af de syndere, der spiller ind i planternes forfald, og nu ser et forskningsprojekt på Aarhus Universitet på, hvordan man kan sænke spildet på rejsen. Et laboratorium i…

Aarhus Universitet deltager igen i år på Food Festival. Madfestivalen finder sted 1.-3. september. Foto: AU

03.07.2017 | Food

Bliv del af fødevareforskningen på Food Festival

Sensommeren byder traditionen tro på Food Festival, og Aarhus Universitet bidrager igen i år med sanseoplevelser og et blik ind i den forskning, som foregår på Institut for Fødevarer. Festivalgæsterne kan endda selv blive en del af forskningen.

19.06.2017 | Food

Ny konference om fødevarer på Aarhus Universitet

Konferencen InnovateFood vil 31. august og 1. september samle fødevarevirksomheder, forskere og studerende på Aarhus Universitet. Her vil de sammen udforske innovative løsninger på fremtidens udfordringer inden for fødevareområdet.

Viser resultater 21 til 30 ud af 115

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste