Nyheder

Klima- og lyskontrol i væksthuse er en balance mellem at skabe de optimale forhold for afgrøderne og et ønske om at holde udgifterne og forbruget af energi og andre ressourcer nede. Foto: Roar Påske, AU Foto

24.01.2018 | Agro

Styring af luftfugtighed i væksthuse kan gøres mere energieffektivt

Aarhus Universitet deltager i et projekt, der kan nedsætte energiforbruget i væksthusbranchen yderligere. Det er især styring af luftfugtigheden, der kan gøres mere energieffektivt.

Forskerne fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet håber, at de kan finde metoder, som kan øge rodfrugternes holdbarhed med op til 14 dage. Foto: Jesper Rais/AU-Foto

15.01.2018 | Food

Varme bade til rodfrugter skal mindske madspild

De fleste rodfrugter vaskes, før de når ud til forbrugerne, men badet kan give rødderne skrammer, som lader bakterier og svampe trænge lettere ind og dermed forringe holdbarheden. Forskere fra Aarhus Universitet undersøger nu, om vask med varmere vand og planteolier kan mindske spildet.

12.01.2018 | Presseklip

Se indslaget: Forskning i lys kan gavne fynsk cannabis-produktion

Flere fynske gartnerier begynder inden længe at dyrke medicinsk cannabis. På Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet bliver der forsket i, hvad forskellige former for lys betyder for planter, og den viden kan komme cannabis-produktionen til gode. Se hele indslaget fra TV2Fyn her.

Deltagerne i PHD-HUB FOULUM får blandt andet kontorplads og sparring, når det passer dem. Foto: Colourbox

08.01.2018 | DCA

Nyt iværksættermiljø åbner for ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet

PHD-HUB FOULUM er en ny inkubator, som skal hjælpe naturvidenskabelige ph.d.’ere med at udvikle egne forretningsideer eller finde job hos private virksomheder. Bag inkubatoren står Agro Business Park, og Aarhus Universitet er tilknyttet projektet.

Øget CO2 sætter skub i afgrødernes vækst, men den forøgede vækstrate betyder et markant mindre udbytte per plante. Foto: Colourbox

29.11.2017 | Food

Ny forståelse for klimastressede planters ve og vel

Med klimaforandringer stiger behovet for et mere intelligent, effektivt og sikkert landbrug. Et snarligt afsluttet EU-projekt, ModCarboStress, har måske gjort et vigtigt skridt i arbejdet: forstå de stressede planter bedre.

Knivtromlen i færd med at tromle hestebønner på Aarhus Universitets forsøgsmarker i Årslev. Efter to uger tromles igen og efter tre uger plantes kål direkte i den døde plantemasse. Foto: Hanne L. Kristensen AU-FOOD

20.11.2017 | Food

Dyrkning i planterester giver mindre ukrudt

Forskere på Aarhus Universitet planter hvidkål direkte i visne bælgplanter uden at bearbejde jorden. På den måde kan de blandt andet dæmme op for ukrudt og skabe større biodiversitet. Forskerne er nu langt i det europæiske projekt SoilVeg, som undersøger nye metoder til økologisk grøntsagsdyrkning. Resultaterne begynder at tegne sig.

Manglende socialt fællesskab omkring måltidet forringer de ældres livskvalitet. Foto: Colourbox

13.11.2017 | Food

Madfællesskaber hjælper ældre, som har mistet en samlever

Når ældre bliver alene om de daglige måltider, oplever de en forringelse i deres livskvalitet. Madfællesskaber kan dog spille en positiv rolle for de borgere, som har mistet en samlever. I en ny rapport ser Aarhus Universitet nærmere på, hvordan ændringer i ældre borgeres livssituation spiller ind på madvaner og sundhed.

Et af Aarhus Universitets forsøg har vist, at hvis potteroser pakkes i en lukket pose, kan de holde tre gange så lang tid uden vand, som hvis de pakkes i en åben pose. Foto: Lotte Rystedt

06.11.2017 | Food

Forskere og gartneribranchen bekæmper potteplantespild

Mindre spild i potteplantebranchen er målet for projektet MinimalSpild, som forskere fra Aarhus Universitet står bag. De præsenterer nu projektets samlede resultater på en afsluttende konference den 23. november. Her mødes både gartnere, detailled og forskere for at finde fælles fodslag om, hvordan spildet fremover kan mindskes. Nogle af midlerne…

14.09.2017 | Food

Nominering til Nils Foss Talent Prize

Alexandru Luca fra FQS-gruppen er som eneste AU-forsker blevet nomineret til Nils Foss Talent Prize 2017.

Skolemåltider kan øge fællesskabet. Foto: Colourbox

11.09.2017 | Food

Gode rammer om skolemåltider giver sundere elever

Tilgængelighed af sund og indbydende mad er en naturlig forudsætning for, at eleverne spiser sund mad i løbet af skoledagen, men rammerne omkring måltidet spiller også en vigtig rolle. En ny rapport fra Aarhus Universitet ser nærmere på, hvad der skal til for at få sundere madvaner i skoleklasserne.

Viser resultater 21 til 30 ud af 119

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste