Nyheder

Du kan downloade eller bestille eksemplarer af Perspective, den engelske udgave af DCA's årsberetning. Foto. Jesper Rais

01.07.2016 | DCA

Årsrapport fra DCA er udkommet på engelsk

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrugs årsrapport er netop udkommet på engelsk.

Ved Årslev på Fyn har AUs forskere undersøgt forskellige arter af grøngødningsplanter til produktion af mobil grøngødning. Foto: Jørn Nygaard Sørensen

27.06.2016 | DCA

Økologer skal selv dyrke og høste fremtidens gødning

De økologiske landbrugsorganisationer ønsker på sigt at udfase brugen af konventionel husdyrgødning i den økologiske produktion. Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at økologer med fordel kan erstatte husdyrgødning med såkaldt mobil grøngødning og stadig få samme effekt.

03.06.2016 | Food

Nyt dyrkningssystem til reduceret jordbearbejdning afprøves i Danmark

I regi af CORE ORGANIC-projektet SOILVEG afprøver forskere på Aarhus Universitet en ny metode, hvor eftergrøder - modsat vanlig praksis - ikke pløjes ned i jorden. I stedet tromles bælgplanterne, og der plantes hvidkål direkte i plantemassen. Ideen er, at det døde plantemateriale både skal hæmme ukrudts fremspiring og sikre kvælstof til…

Som udviklingschef ved gartneriet Knud Jepsen har Kai Lønne Nielsen været med til at udvikle dyrkningen af Kalanchoë.

18.04.2016 | Food

Ny adjungeret lektor skal sikre et tættere samarbejde med gartnerisektoren

Tidligere seniorforsker og nuværende udviklingschef hos Knud Jepsens A/S, Kai Lønne Nielsen, bliver tilknyttet Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet som adjungeret lektor.

Lyd er en vigtig del af forbrugeroplevelsen, når det gælder chokolade. Foto: Colourbox.

18.04.2016 | Food

Chokolade skal have den rigtige lyd

Chokolade er ikke bare god smag. Den skal også føles rigtig, når man tygger den og have det rigtige 'knæk'. I det hele taget er chokoladens tekstur en meget større del af oplevelsen, end de fleste af os tænker over.

De ældre vil gerne spise sammen med nogen, de kender, men ønsker ikke at have selskab til måltidet for enhver pris. Foto: Colourbox.

18.04.2016 | Food

Ældres syn på mad og måltider undersøges

Man ved meget om ernæring til ældre, men hvordan definerer man egentlig det gode måltid? Det har forskere fra Aarhus Universitet undersøgt i et pilotprojekt om visiteret mad til ældre i eget hjem. Projektet går forud for en større undersøgelse i 2016.

Forskere vil undersøge, om det kan lade sig gøre at udvikle nye plantebaserede midler som middel til maveinfektioner hos svin.

04.04.2016 | DCA

Plantecocktail kan blive et alternativ til antibiotika, zink og kobber til grise

I fremtiden kan blandinger af planter med anti-bakteriel virkning måske erstatte antibiotika, zink og kobber til grise med diarre, mener forskere fra Aarhus Universitet.

I dag er det muligt at producere maskinsepareret kød, der ikke kan skelnes fra almindeligt hakket kyllingekød.

04.04.2016 | DCA

Nyt værktøj kan vurdere kvaliteten af maskinsepareret kød

Forskere fra AU har i samarbejde med kolleger og virksomheder udviklet et værktøj, der kan måle nedbrydningsgraden af muskelstrukturen i maskinsepareret kyllingekød. Det har ikke været muligt tidligere, hvorfor al maskinsepareret kød er blevet solgt som et lavværdiprodukt – uagtet at en stor del er kød af god kvalitet.

Foto: Colourbox

16.03.2016 | DCA

Vidensdeling er omdrejningpunkt for nyt europæisk frugtprojekt

Michelle Williams fra Institut for Fødevarer er koordinator af et nyt EU-projekt, der skal fremme udveksling af viden til gavn for frugtsektoren

En blanding af stevia, lime og fiber kan gøre saft sundt og velsmagende. Foto: Colourbox

15.03.2016 | Food

Sødt, smagfuldt og sundt – sådan kan saft også laves

Lime, fiber og stevia er en cocktail af ingredienser, der kan tilsættes frugtsaft for at øge saftens sundhedsværdi og fremme smagsoplevelsen.

Viser resultater 41 til 50 ud af 91

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste