Nyheder

I dag er det muligt at producere maskinsepareret kød, der ikke kan skelnes fra almindeligt hakket kyllingekød.

04.04.2016 | DCA

Nyt værktøj kan vurdere kvaliteten af maskinsepareret kød

Forskere fra AU har i samarbejde med kolleger og virksomheder udviklet et værktøj, der kan måle nedbrydningsgraden af muskelstrukturen i maskinsepareret kyllingekød. Det har ikke været muligt tidligere, hvorfor al maskinsepareret kød er blevet solgt som et lavværdiprodukt – uagtet at en stor del er kød af god kvalitet.

Foto: Colourbox

16.03.2016 | DCA

Vidensdeling er omdrejningpunkt for nyt europæisk frugtprojekt

Michelle Williams fra Institut for Fødevarer er koordinator af et nyt EU-projekt, der skal fremme udveksling af viden til gavn for frugtsektoren

En blanding af stevia, lime og fiber kan gøre saft sundt og velsmagende. Foto: Colourbox

15.03.2016 | Food

Sødt, smagfuldt og sundt – sådan kan saft også laves

Lime, fiber og stevia er en cocktail af ingredienser, der kan tilsættes frugtsaft for at øge saftens sundhedsværdi og fremme smagsoplevelsen.

I et nyt projekt skal forskere og erhverv udvikle nye og sunde proteinbaserede ingredienser baseret på kartofler. Foto: Colourbox

04.03.2016 | DCA

Kartofler som et bæredygtigt alternativ til animalsk protein

Mange fødevarer indeholder animalske proteiner fra æg eller mælk, men ny forskning vil gøre det muligt at erstatte disse med protein udvundet fra kartofler. På den måde er det muligt at udnytte rodknolden bedre og imødekomme efterspørgslen på protein.

Hanne C. Bertram har en hæderfuld forskerkarriere bag sig – og blev som blot 30-årig tildelt Det Frie Forskningsråds Eliteforskerpris. Siden har hun bl.a. modtaget Danisco Prisen og er blandt de mest citerede og publicerede forskere på sit felt. Foto: Lars Kruse/AU

25.01.2016 | Food

Eliteforsker bliver professor ved Institut for Fødevarer

Hanne Christine Bertram er ansat som professor i fødevaremetabolomics ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet.

Et nyt projekt skal undersøge, om tilsætningen af økologisk oregano til kvægfoder kan reducere produktionen af metan i koens vom. Foto: AU

25.01.2016 | Anis

Oregano skal få køer til at bøvse mindre metan

Et nyt forskningsprojekt har som mål at reducere udslip af metan fra malkekøer med op til 25 procent. Det er ikke alene til gavn for miljøet, men vil også være en gevinst for planteavlere og mælkeproducenter.

Et nyt projekt skal undersøge, om tilsætningen af økologisk oregano til kvægfoder kan reducere produktionen af metan i koens vom. Foto: AU

22.01.2016 | Food

Oregano skal få køer til at bøvse mindre metan

Et nyt forskningsprojekt har som mål at reducere udslip af metan fra malkekøer med op til 25 procent. Det er ikke alene til gavn for miljøet, men vil også være en gevinst for planteavlere og mælkeproducenter.

Nyt projekt skal medvirke til at mindske forekomsten af benproblemer hos slagtekyllinger.

11.01.2016 | Food

Kan højere rugetemperatur sikre bedre velfærd hos kyllinger?

Et nyt forskningsprojekt skal undersøge, om en stigning i rugetemperaturen kan mindske forekomsten af benproblemer hos slagtekyllinger.

Surkirsebær er blot en af de typer af bær, som forskere ved Aarhus Universitet samarbejder med erhvervet om at øge bæredygtigheden af. Arkivfoto

14.12.2015 | DCA

Øget bæredygtighed i dansk bærproduktion

Et nyt projekt har som mål at øge bæredygtigheden i dansk bærproduktion. Det skal bl.a. ske ved at lade solbær, surkirsebær og andre smagsbomber indgå i nye specialprodukter som vin, eddike og saft.

Dieter Elsser-Gravesen har igennem hele sin karriere beskæftiget sig med beskyttelse af fødevarer mod skadelige mikroorganismer.

11.12.2015 | Food

Ny adjungeret lektor i fødevaremikrobiologi

Tidl. forsker og indehaver af virksomheder ISI Food Protection, Dieter Elsser-Gravesen, bliver tilknyttet Institut for Fødevarer som adjungeret lektor i fødevaremikrobiologi.

Viser resultater 51 til 60 ud af 94

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste