Nyheder

På Aarhus Universitet arbejder forskerne sammen med erhvervet om alle led i produktionskæden. Foto: Jesper Rais

27.09.2016 | DCA

Mælk - en billig råvare med enorm værdi

Mejeriforskning er et af kerneområderne på Aarhus Universitet – og med god grund. Ny viden om mælkens sammensætning og kvalitet er af afgørende betydning for såvel forbrugernes sundhed som erhvervets udvikling.

170 gæster fik en guidet rundtur på AUs forskellige teknologiplatforme. Her besøger en lille skare HTL-anlægget, hvor lektor Ib Johannsen fortæller om mulighederne for at lave råolie af græs. Foto: Margrethe Balling Høstgaard.

23.09.2016 | Food

Europæiske gæster udtrykte stor begejstring for AU Foulum

200 forskere og repræsentanter fra europæiske virksomheder var over to dage samlet på Aarhus Universitet i Foulum med det formål at skabe grobund for samarbejde inden for bioraffinering.

20.09.2016 | DCA

Forskning talte til alle sanser på FOOD Festival

- Det er ligesom Roskilde Festival, bare med mad, forklarede en erfaren festivalgænger sin førstegangsbesøgende ven. Allerede i køen til årets FOOD Festival stod det klart, at begivenheden for længst har fået en stærk identitet hos århusianerne. AU FOOD var selvfølgelig med.

Porrer kan med fordel samdyrkes med farvevajd. Foto: Yue Xie

04.09.2016 | Food

Dyrk flere afgrøder i marken samtidig

Ved at dyrke flere afgrøder samtidig kan økologiske grøntsagsavlere reducere kvælstoftabet til vandmiljøet og samtidig mindske behovet for at tilføre gødning det efterfølgende år. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitet.

Forskere fra AU skal undersøge forskellen på jordbærs vægt og kvalitet alt efter, om de alene bliver pakket i papbakker eller i papbakker med folie omkring. Foto: Justyna Wieczynska

29.08.2016 | Food

Ny emballage skal mindske madspild

I Danmark smider vi hvert år over 700.000 tons mad ud. Forskere fra Aarhus Universitet er i samarbejde med kolleger og virksomheder i gang med at udvikle og afprøve ny emballage, som skal sikre, at frugt og grønt ikke rådner så hurtigt.

23.08.2016 | Food

Forskere og forbrugere mødes på Food Festivalen

Den nyeste viden bliver serveret og garneret med lærerige madoplevelser, når Aarhus Universitet indtager årets Food Festival på Tangkrogen 2.-4. september 2016.

Agro Food Park bygger videre på stolte danske traditioner for tillidsfuldt samarbejde mellem stærke parter i dansk landbrug og fødevareindustri. Foto: Agro Food Park

04.07.2016 | DCA

Fødevareforskningen får kontor i Agro Food Park

Aarhus Universitet (AU) har åbnet et kontor i Agro Food Park, hvilket skaber nye muligheder for samarbejde mellem fødevarevirksomheder og fødevareforskere.

Fra naturens side er modermælk det bedste eksempel, vi har, på skræddersyet kost. Foto: Colourbox

04.07.2016 | Food

Ny forskningsmetode giver banebrydende indsigt i modermælk til for tidligt fødte

Der er forskel på modermælk fra kvinder, der føder for tidligt og kvinder, der føder ved termin. Men en ny forskningmetode har vist, at forskellen udlignes efter ganske få uger. Det kan have betydning for for tidligt fødte børn, der har andre og mere specielle ernæringsmæssige behov sammenlignet med børn født til termin.

Du kan downloade eller bestille eksemplarer af Perspective, den engelske udgave af DCA's årsberetning. Foto. Jesper Rais

01.07.2016 | DCA

Årsrapport fra DCA er udkommet på engelsk

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrugs årsrapport er netop udkommet på engelsk.

Ved Årslev på Fyn har AUs forskere undersøgt forskellige arter af grøngødningsplanter til produktion af mobil grøngødning. Foto: Jørn Nygaard Sørensen

27.06.2016 | DCA

Økologer skal selv dyrke og høste fremtidens gødning

De økologiske landbrugsorganisationer ønsker på sigt at udfase brugen af konventionel husdyrgødning i den økologiske produktion. Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at økologer med fordel kan erstatte husdyrgødning med såkaldt mobil grøngødning og stadig få samme effekt.

Viser resultater 61 til 70 ud af 119

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste