Nyheder

Selvom respondenterne generelt ikke var så villige til at købe produkterne, hvis de var beriget, fandt forskerne, at mælk var det produkt, der ifølge forbrugerne var bedst egnet som beriget fødevare. Foto: Colourbox

12.10.2015 | Food

Delte meninger om fødevarer tilsat D-vitamin

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at danskerne generelt accepterer fødevarer tilsat D-vitamin, men når de står i supermarkedet, foretrækker de fleste en vare, der ikke indeholder tilsatte vitaminer.

Jordbrugsforskningen på AU omfatter et bredt spektrum af emner, der har at gøre med, hvordan vi mennesker anvender og udvikler naturlige ressourcer til gavn for os selv. Arkivfoto: Anders Trærup

12.10.2015 | DCA

Aarhus Universitets jordbrugsforskning er i verdenseliten

Fødevare- og jordbrugsforskningen på Aarhus Universitet er helt i top. Den rangerer som nummer ni på U.S. News Best Global Universities-ranglisten og er således det bedste universitet i Danmark.

Carl-Otto Ottosen er kendt af mange som en af de førende eksperter inden for sit felt. Nu kan han også kalde sig professor. Foto: Jesper Rais

12.10.2015 | Food

Ny professor ved Institut for Fødevarer

Carl-Otto Ottosen er pr. 1. oktober udnævnt til professor ved Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet.

12.10.2015 | Food

Aarhus Universitets jordbrugsforskning er i verdenseliten

Fødevare- og jordbrugsforskningen på Aarhus Universitet er helt i top. Den rangerer som nummer ni på U.S. News Best Global Universities-ranglisten og er således det bedste universitet i Danmark.

Forringelsen af ostningsegenskaberne bliver delvist opvejet af den efterfølgende varmebehandling på mejeriet. Foto: Colourbox

17.09.2015 | DCA

Køling af mælk forringer ostningsevnen

Køling af rå mælk forringer mælkens ostningsegenskaber. Det viser resultater fra en undersøgelse, som Institut for Fødevarer har lavet i samarbejde med Arla Foods. Forringelsen bliver dog delvist opvejet af den efterfølgende varmebehandling på mejeriet.

De besøgende på årets Food Festival bidrog aktivt til den videre fødevareforskning. Foto: Nina Hermansen

14.09.2015 | Food

Stort videbegær på årets Food Festival

Tusindvis af gæster lagde vejen forbi Institut for Fødevarers telt på årets Food Festival. Her blev sanserne afprøvet og forskningen bragt i øjenhøjde.

Frøene fra annatto-planten er leveringsdygtige i et naturligt orangerødt farvestof, som bruges i fødevareindustrien. Foto: Grupo Colombio

10.09.2015 | DCA

Eksotiske frø bruges som bæredygtige biologiske fabrikker

Den eksotiske busk annatto producerer det naturlige orange farvestof bixin og andre nyttige stoffer. Forskere fra Aarhus Universitet deltager i et nyt projekt, der kan bane vej for, at planten kan blive en mere effektiv bæredygtig fabrik.

Food Festivalen er et stort samlingspunkt for madentusiaster og et oplagt sted for forskerne at dele deres begejstring for fødevareforskningen. Foto: Jesper Rais

24.08.2015 | Food

Kom tæt på forskningen på årets Food Festival

Smager økologisk persille af mere end sin konventionelle søster, og er maskinudbenet kyllingekød bedre end sit ry? Det er blot et par af de ting, som forskere fra Aarhus Universitet vil fortælle om på årets Food Festival.

20.08.2015 | Food

Region Midtjylland bliver Europæisk Region for Gastronomi i 2017

Aarhus og Region Midtjylland er blevet udpeget som Europæisk Region for Gastronomi i 2017. Det sker på baggrund af en ansøgning, som Aarhus Universitet og en række partnere har udarbejdet.

Forbedring af fiskenes udnyttelse af foderets protein vil skåne vandmiljøet og føre til bedre tilvækst hos fiskene. Foto: Colourbox

15.08.2015 | DCA

Forbedret fiskefoder vil gavne fiskene, miljøet og økonomien

Forskere og erhverv går sammen om at forbedre foderet til kommercielt fiskeopdræt, så proteinet udnyttes bedre. Det vil give en mindre belastning af vandmiljøet, en bedre vækst hos fiskene – og spare erhvervet for 50 mio. kroner om året.

Viser resultater 61 til 70 ud af 91

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste