Nyheder

Food Festivalen er et stort samlingspunkt for madentusiaster og et oplagt sted for forskerne at dele deres begejstring for fødevareforskningen. Foto: Jesper Rais

24.08.2015 | Food

Kom tæt på forskningen på årets Food Festival

Smager økologisk persille af mere end sin konventionelle søster, og er maskinudbenet kyllingekød bedre end sit ry? Det er blot et par af de ting, som forskere fra Aarhus Universitet vil fortælle om på årets Food Festival.

20.08.2015 | Food

Region Midtjylland bliver Europæisk Region for Gastronomi i 2017

Aarhus og Region Midtjylland er blevet udpeget som Europæisk Region for Gastronomi i 2017. Det sker på baggrund af en ansøgning, som Aarhus Universitet og en række partnere har udarbejdet.

Forbedring af fiskenes udnyttelse af foderets protein vil skåne vandmiljøet og føre til bedre tilvækst hos fiskene. Foto: Colourbox

15.08.2015 | DCA

Forbedret fiskefoder vil gavne fiskene, miljøet og økonomien

Forskere og erhverv går sammen om at forbedre foderet til kommercielt fiskeopdræt, så proteinet udnyttes bedre. Det vil give en mindre belastning af vandmiljøet, en bedre vækst hos fiskene – og spare erhvervet for 50 mio. kroner om året.

24.06.2015 | DCA

Måling af flygtige stoffer afslører skader på æbler

Forskere på Aarhus Universitets afdeling i Årslev arbejder på at udvikle en metode, som på et tidligere tidspunkt kan afsløre fysiologiske skader på æbler forårsaget af for kraftig varmtvandsbehandling.

29.05.2015 | DCA

DCA's årsberetning er udkommet

DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrugs årsberetning for 2014 er netop udkommet.

Et nyt projekt skal afdække sammenhængen mellem danskernes fortællinger og myter om kød, og mængderne, der faktisk konsumeres. Foto: Colourbox

02.03.2015 | DCA

Kødets lyster og den sunde fornuft

Ph.d.-studerende Sandy Stiles Andersen vil undersøge de bagvedliggende årsager til danskernes relativt høje kødforbrug. Hun arbejder blandt andet på ”The Meat Dogma Blogging Project”, som skal undersøge, hvilke konsekvenser det har for forsøgspersoner at reducere kødforbruget.

26.01.2015 | Bevilling

Millioner af kroner til fødevare- og jordbrugsforskningen på Aarhus Universitet

Innovationsfonden har bevilget 79,5 mio. kroner til forskningsprojekter og erhvervspostdoc-projekter i fødevarer og jordbrug på Aarhus Universitet. Flere projekter ved Institut for Fødevarer får del i pengene.

20.01.2015 | Bevilling

Institut for Fødevarer får del i bevillinger fra Programmet for Sundhed, fødevarer og velfærd under Innovationsfonden

Hanne Christine Bertram fra Institut for Fødevarer har fået bevilling til projektet: Mælkeproteiner skal forebygge mangel på vitamin D.

Målet med projektet er at bidrage til, at der kan produceres modermælkserstatninger med et højere indhold af kulhydrater. Foto: Colourbox

28.11.2014 | Food

Kulhydrater fra mælk sættes under lup

Forskere fra Aarhus Universitet skal se nærmere på indholdet af sundhedsgavnlige sukkerarter i komælk og undersøge, om det er muligt via avl at producere mælk med et højere indhold af disse kulhydrater. Håbet er, at det kan bidrage til at skabe bedre modermælkserstatninger.

Forskning indikerer, at aroniabær kan have en sundhedsmæssig gevinst, der kan udnyttes ved at bruge udtræk fra bærret som farvestof. Foto: Martin Jensen

05.11.2014 | DCA

Farvestoffer fra bær er omdrejningspunktet i nyt projekt

Aarhus Universitet skal i samarbejde med Syddansk Universitet og en række erhvervspartnere undersøge, hvordan man effektivt trækker farvestoffer ud af aroniabær, solbær og surkirsebær. Målet er at skabe et naturligt alternativ til kunstige farvestoffer.

Viser resultater 71 til 80 ud af 94

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste