Nyheder

Institutleder Michelle Williams på "European Cooperation Day" med projektet Climafruit

24.09.2014 | Forskning

ClimaFruit blev fremvist ved European Cooperation Day

ClimaFruit projektet ledet af Institut for Fødevarer, blev fremvist som en del af "European Cooperation Day" arrangeret af North Sea Region sekretariatet den 21. september i Århus.

24.09.2014 | Jordbrug og fødevarer

FOOD medarbejder med i ny video om nedsættelse af afdriften fra tågesprøjten

Mange frugtavlere bruger runddyser i tågesprøjten, som giver meget fine dråber, der nemt påvirkes af vinden. Sprøjtevæsken kan derfor ramme meget uens og uhensigtsmæssigt drive over på nabokulturer, hvis det blot blæser en smule. Ved at anvende afdriftsreducerende dyser, kan afdriften mindskes med over 50%. I Danmark er der kun enkelte avlere,…

23.09.2014 | Priser

Vandt prisen for bedste poster ved EuroSense 2014

Line Holler Mielby vandt en af 2 priser for bedste overordnede konference poster foran 500 andre sensorikforskere på EuroSense, Den 6. Europæiske Konference om Sensorik og Forbrugerforskning, den 10. september 2014.

17.09.2014 | Jordbrug og fødevarer

FOOD repræsenteret i nordmilk research network

NordGen – Det Nordiske Genetik Ressource Center – og forskere fra de nordiske lande, som arbejder med fænotypisk og genetisk karakterisering af mælk fra malkekvæg har etableret et nordisk netværk inden for karakterisering af mælk fra lokale nordiske kvægracer. Lotte Bach Larsen, Mette Krogh Larsen og Nina Aagaard Poulsen fra FOOD repræsenterer…

Forskning i jordbrug og fødevarer ved Aarhus Universitet blev tilgodeset, da GUDP for nyligt uddelte forskningsmidler. Foto: AU

12.09.2013 | Food

Forskningskroner fra GUDP gik i stor stil til AU-forskere

Forskningsprojekter på Aarhus Universitet om dyrkning af surkirsebær og sødemiddel til fødevareprodukter er blandt dem, som Fødevareministeriets Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) har givet økonomisk tilsagn.

09.09.2013 | Food

Forskningskroner fra GUDP gik i stor stil til AU-forskere

Forskningsprojekter på Aarhus Universitet om dyrkning af surkirsebær og sødemiddel til fødevareprodukter er blandt dem, som Fødevareministeriets Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) har givet økonomisk tilsagn.

Institut for Fødevarer udbyder en række specialer til kandidatstuderende.

18.04.2013 | Food

Institut for Fødevarer tilbyder specialer til studerende

En stribe specialer inden for Aarhus Universitets fødevareforskning tilbydes til studerende.

Urter og græsser til økologiske slagtekalve forud for slagtning giver mørt kød med en god smag.

08.11.2012 | Forskning

Græsser og urter giver mørt oksekød med god smag

Græs- og urtefodring til økologiske slagtekalve forud for slagtning kan forbedre sammensætningen af fedtsyrer og vitaminindholdet i kødet. Det viser forsøg, som forskere ved Aarhus Universitet har foretaget.

Ved at tage højde for, at grovfoder har en næringsværdi i sig selv, kan fuldfoderet til æglæggende høns optimeres med fordele for både miljøet, dyrevelfærden og produktkvaliteten. Foto: Janne Hansen

24.08.2012 | Food

Høns æder hamp – og er vilde med det

Høns elsker hamp, men nej, man bliver ikke skæv af at spise deres æg. Hamp indgår som en af de typer grovfoder, som forskere afprøver næringsværdien af hos høns.

Forskere fra Aarhus Universitet vil forsøge at gøre økologisk kød mere populært hos forbrugerne ved blandt andet at forbedre kvaliteten af kødet.

21.06.2012 | Food

Økologisk kød skal på indkøbssedlen

Forbedret kødkvalitet og den gode historie bag produktet skal få forbrugerne til at købe økologiske kødprodukter i langt højere grad, end tilfældet er i dag. Det er udgangspunktet for forskningsprojektet SUMMER ved Aarhus Universitet.

Viser resultater 81 til 90 ud af 91

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste