Nyheder

Et nyt projekt skal undersøge, om tilsætningen af økologisk oregano til kvægfoder kan reducere produktionen af metan i koens vom. Foto: AU

25.01.2016 | Anis

Oregano skal få køer til at bøvse mindre metan

Et nyt forskningsprojekt har som mål at reducere udslip af metan fra malkekøer med op til 25 procent. Det er ikke alene til gavn for miljøet, men vil også være en gevinst for planteavlere og mælkeproducenter.

Et nyt projekt skal undersøge, om tilsætningen af økologisk oregano til kvægfoder kan reducere produktionen af metan i koens vom. Foto: AU

22.01.2016 | Food

Oregano skal få køer til at bøvse mindre metan

Et nyt forskningsprojekt har som mål at reducere udslip af metan fra malkekøer med op til 25 procent. Det er ikke alene til gavn for miljøet, men vil også være en gevinst for planteavlere og mælkeproducenter.

Nyt projekt skal medvirke til at mindske forekomsten af benproblemer hos slagtekyllinger.

11.01.2016 | Food

Kan højere rugetemperatur sikre bedre velfærd hos kyllinger?

Et nyt forskningsprojekt skal undersøge, om en stigning i rugetemperaturen kan mindske forekomsten af benproblemer hos slagtekyllinger.

Surkirsebær er blot en af de typer af bær, som forskere ved Aarhus Universitet samarbejder med erhvervet om at øge bæredygtigheden af. Arkivfoto

14.12.2015 | DCA

Øget bæredygtighed i dansk bærproduktion

Et nyt projekt har som mål at øge bæredygtigheden i dansk bærproduktion. Det skal bl.a. ske ved at lade solbær, surkirsebær og andre smagsbomber indgå i nye specialprodukter som vin, eddike og saft.

Dieter Elsser-Gravesen har igennem hele sin karriere beskæftiget sig med beskyttelse af fødevarer mod skadelige mikroorganismer.

11.12.2015 | Food

Ny adjungeret lektor i fødevaremikrobiologi

Tidl. forsker og indehaver af virksomheder ISI Food Protection, Dieter Elsser-Gravesen, bliver tilknyttet Institut for Fødevarer som adjungeret lektor i fødevaremikrobiologi.

For at kunne bedømme kvaliteten af pakket rucolasalat er det ikke nok kun at vurdere farven – det er også nødvendigt at kunne bedømme, om produktet lugter råddent, hvilket er udfordrende. Foto: Colourbox

07.12.2015 | Food

Måling af flygtige stoffer kan afsløre kvaliteten af rucolasalat

Ved hjælp af en ny metode har forskere ved Aarhus Universitet vist, at der er sammenhæng mellem kvaliteten af rucolasalat efter høst og frigivelsen af flygtige organiske stoffer. Den nye metode kan på sigt komme såvel industri som forbrugere til gavn.

Foto: Colourbox

23.11.2015 | Food

Aarhus Universitet arbejder for europæisk fødevarealliance

Mere innovation, flere arbejdspladser og bedre uddannelse på fødevareområdet. Det er målet for konsortiet FoodNexus, der bl.a. har Aarhus Universitet som deltager. Konsortiet arbejder for at blive valgt som europæisk innovationsalliance (såkaldt Food-KIC).

Forskere forvandler skæve gulerødder og andre grøntsager, der ofte går til spilde, til spændende, alternative fødevareprodukter. Foto: Janne Hansen

30.10.2015 | Food

Fra madspild til mundgodt

Danmarks enorme madspild kan reduceres ved at udnytte råvarerne bedre. Forskere fra Aarhus Universitet er med i et projekt, der undersøger, hvordan restprodukter fra produktionen af frugt og grønt kan omdannes til nye typer af lækkerier.

Selvom respondenterne generelt ikke var så villige til at købe produkterne, hvis de var beriget, fandt forskerne, at mælk var det produkt, der ifølge forbrugerne var bedst egnet som beriget fødevare. Foto: Colourbox

12.10.2015 | Food

Delte meninger om fødevarer tilsat D-vitamin

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at danskerne generelt accepterer fødevarer tilsat D-vitamin, men når de står i supermarkedet, foretrækker de fleste en vare, der ikke indeholder tilsatte vitaminer.

Jordbrugsforskningen på AU omfatter et bredt spektrum af emner, der har at gøre med, hvordan vi mennesker anvender og udvikler naturlige ressourcer til gavn for os selv. Arkivfoto: Anders Trærup

12.10.2015 | DCA

Aarhus Universitets jordbrugsforskning er i verdenseliten

Fødevare- og jordbrugsforskningen på Aarhus Universitet er helt i top. Den rangerer som nummer ni på U.S. News Best Global Universities-ranglisten og er således det bedste universitet i Danmark.

Viser resultater 81 til 90 ud af 119

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste