Nyheder

Carl-Otto Ottosen er kendt af mange som en af de førende eksperter inden for sit felt. Nu kan han også kalde sig professor. Foto: Jesper Rais

12.10.2015 | Food

Ny professor ved Institut for Fødevarer

Carl-Otto Ottosen er pr. 1. oktober udnævnt til professor ved Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet.

12.10.2015 | Food

Aarhus Universitets jordbrugsforskning er i verdenseliten

Fødevare- og jordbrugsforskningen på Aarhus Universitet er helt i top. Den rangerer som nummer ni på U.S. News Best Global Universities-ranglisten og er således det bedste universitet i Danmark.

Forringelsen af ostningsegenskaberne bliver delvist opvejet af den efterfølgende varmebehandling på mejeriet. Foto: Colourbox

17.09.2015 | DCA

Køling af mælk forringer ostningsevnen

Køling af rå mælk forringer mælkens ostningsegenskaber. Det viser resultater fra en undersøgelse, som Institut for Fødevarer har lavet i samarbejde med Arla Foods. Forringelsen bliver dog delvist opvejet af den efterfølgende varmebehandling på mejeriet.

De besøgende på årets Food Festival bidrog aktivt til den videre fødevareforskning. Foto: Nina Hermansen

14.09.2015 | Food

Stort videbegær på årets Food Festival

Tusindvis af gæster lagde vejen forbi Institut for Fødevarers telt på årets Food Festival. Her blev sanserne afprøvet og forskningen bragt i øjenhøjde.

Frøene fra annatto-planten er leveringsdygtige i et naturligt orangerødt farvestof, som bruges i fødevareindustrien. Foto: Grupo Colombio

10.09.2015 | DCA

Eksotiske frø bruges som bæredygtige biologiske fabrikker

Den eksotiske busk annatto producerer det naturlige orange farvestof bixin og andre nyttige stoffer. Forskere fra Aarhus Universitet deltager i et nyt projekt, der kan bane vej for, at planten kan blive en mere effektiv bæredygtig fabrik.

Food Festivalen er et stort samlingspunkt for madentusiaster og et oplagt sted for forskerne at dele deres begejstring for fødevareforskningen. Foto: Jesper Rais

24.08.2015 | Food

Kom tæt på forskningen på årets Food Festival

Smager økologisk persille af mere end sin konventionelle søster, og er maskinudbenet kyllingekød bedre end sit ry? Det er blot et par af de ting, som forskere fra Aarhus Universitet vil fortælle om på årets Food Festival.

20.08.2015 | Food

Region Midtjylland bliver Europæisk Region for Gastronomi i 2017

Aarhus og Region Midtjylland er blevet udpeget som Europæisk Region for Gastronomi i 2017. Det sker på baggrund af en ansøgning, som Aarhus Universitet og en række partnere har udarbejdet.

Forbedring af fiskenes udnyttelse af foderets protein vil skåne vandmiljøet og føre til bedre tilvækst hos fiskene. Foto: Colourbox

15.08.2015 | DCA

Forbedret fiskefoder vil gavne fiskene, miljøet og økonomien

Forskere og erhverv går sammen om at forbedre foderet til kommercielt fiskeopdræt, så proteinet udnyttes bedre. Det vil give en mindre belastning af vandmiljøet, en bedre vækst hos fiskene – og spare erhvervet for 50 mio. kroner om året.

24.06.2015 | DCA

Måling af flygtige stoffer afslører skader på æbler

Forskere på Aarhus Universitets afdeling i Årslev arbejder på at udvikle en metode, som på et tidligere tidspunkt kan afsløre fysiologiske skader på æbler forårsaget af for kraftig varmtvandsbehandling.

29.05.2015 | DCA

DCA's årsberetning er udkommet

DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrugs årsberetning for 2014 er netop udkommet.

Viser resultater 81 til 90 ud af 109

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste