Nyheder

26.01.2015 | Bevilling

Millioner af kroner til fødevare- og jordbrugsforskningen på Aarhus Universitet

Innovationsfonden har bevilget 79,5 mio. kroner til forskningsprojekter og erhvervspostdoc-projekter i fødevarer og jordbrug på Aarhus Universitet. Flere projekter ved Institut for Fødevarer får del i pengene.

20.01.2015 | Bevilling

Institut for Fødevarer får del i bevillinger fra Programmet for Sundhed, fødevarer og velfærd under Innovationsfonden

Hanne Christine Bertram fra Institut for Fødevarer har fået bevilling til projektet: Mælkeproteiner skal forebygge mangel på vitamin D.

Målet med projektet er at bidrage til, at der kan produceres modermælkserstatninger med et højere indhold af kulhydrater. Foto: Colourbox

28.11.2014 | Food

Kulhydrater fra mælk sættes under lup

Forskere fra Aarhus Universitet skal se nærmere på indholdet af sundhedsgavnlige sukkerarter i komælk og undersøge, om det er muligt via avl at producere mælk med et højere indhold af disse kulhydrater. Håbet er, at det kan bidrage til at skabe bedre modermælkserstatninger.

Forskning indikerer, at aroniabær kan have en sundhedsmæssig gevinst, der kan udnyttes ved at bruge udtræk fra bærret som farvestof. Foto: Martin Jensen

05.11.2014 | DCA

Farvestoffer fra bær er omdrejningspunktet i nyt projekt

Aarhus Universitet skal i samarbejde med Syddansk Universitet og en række erhvervspartnere undersøge, hvordan man effektivt trækker farvestoffer ud af aroniabær, solbær og surkirsebær. Målet er at skabe et naturligt alternativ til kunstige farvestoffer.

Arla, Aarhus Universitet og Københavns Universitet går sammen i et nyt samarbejde om forskning i mejeriprodukters ernærings- og sundhedseffekter. Foto: Colourbox

12.10.2014 | DCA

Arla investerer millionbeløb i forskning på Aarhus Universitet

Fra 2015 investerer Arla 62,5 mio. kr. i et nyt forskningscenter med Aarhus Universitet og Københavns Universitet som samarbejdspartnere. Midlerne vil finansiere 40 ph.d.- og postdoc-stillinger målrettet forskning i mejeriprodukters ernærings- og sundhedseffekter.

10.10.2014 | Jordbrug og fødevarer

Forsker fra Institut for Fødevarer med i Madmagasinet på DR 1

Marianne Bertelsen fra Institut for Fødevarer deltog i Madmagasinet på DR 1 d. 9. oktober 2014 med emnet forurenede økoæbler.

26.09.2014 | Jordbrug og fødevarer

Martin Jensen med i DR P4 Fyn morgen radio

Martin Jensen fra Institut for Fødevarer gav i dag et live transmitteret interview på DR P4 Fyn morgen radio om emnet ramsløg og antibakterielle virkninger, smagsaspekter og behov for dyrkning i stedet for naturens høst. I interviewet henvises der til Berrymeat projektet.

Institutleder Michelle Williams på "European Cooperation Day" med projektet Climafruit

24.09.2014 | Forskning

ClimaFruit blev fremvist ved European Cooperation Day

ClimaFruit projektet ledet af Institut for Fødevarer, blev fremvist som en del af "European Cooperation Day" arrangeret af North Sea Region sekretariatet den 21. september i Århus.

24.09.2014 | Jordbrug og fødevarer

FOOD medarbejder med i ny video om nedsættelse af afdriften fra tågesprøjten

Mange frugtavlere bruger runddyser i tågesprøjten, som giver meget fine dråber, der nemt påvirkes af vinden. Sprøjtevæsken kan derfor ramme meget uens og uhensigtsmæssigt drive over på nabokulturer, hvis det blot blæser en smule. Ved at anvende afdriftsreducerende dyser, kan afdriften mindskes med over 50%. I Danmark er der kun enkelte avlere,…

23.09.2014 | Priser

Vandt prisen for bedste poster ved EuroSense 2014

Line Holler Mielby vandt en af 2 priser for bedste overordnede konference poster foran 500 andre sensorikforskere på EuroSense, Den 6. Europæiske Konference om Sensorik og Forbrugerforskning, den 10. september 2014.

Viser resultater 91 til 100 ud af 108

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste