Græsser og urter giver mørt oksekød med god smag

Græs- og urtefodring til økologiske slagtekalve forud for slagtning kan forbedre sammensætningen af fedtsyrer og vitaminindholdet i kødet. Det viser forsøg, som forskere ved Aarhus Universitet har foretaget.

08.11.2012 | Søren Tobberup Hansen

Urter og græsser til økologiske slagtekalve forud for slagtning giver mørt kød med en god smag.

Ved at tildele en græs- og urte-fodring til økologiske slagtekalve i en to måneders periode forud for slagtning har et forsøg vist, at det er muligt at forbedre fedtsyresammensætningen og vitaminindholdet i kødet.

Forsøget har endvidere vist, at fodringen giver mørt kød med en god smag og uden tegn på, at kødet skulle blive mørkere. Det er alle faktorer, der er vigtige for markedsføringen af økologisk produceret kalve- og oksekød.

Læs hele artiklen i den seneste udgave af Ny KvægForskning, som Kvægbrugets Forsøgscenter står bag.

Forskning, Food