Litteratur

2014

Lars Jacobsen. Gamle danske radise- og majroesorter. Praktisk Økologi nr. 3, side 12-14.

Lars Jacobsen og Gitte K. Bjørn. Gamle danske spidskålssorter. Praktisk Økologi nr. 6, side 26-27.

Lars Jacobsen. Undgå kålbrok i majroerne. Praktisk Økologi nr. 3, side 15.

 

 

2013

Lars Jacobsen. Gamle danske sorter: Majroer, rødkål og radise. Folder med forsøgsresultater lavet til høstmarked hos Årstiderne 2013, 4 sider.

Lars Jacobsen. Nye muligheder i sorter af spidskål og broccoli. Bilag uddelt til høstmarked hos Årstiderne 2013, 2 sider. 

 

 

2012

Lars Jacobsen og Gitte K. Bjørn. Gammel glaskålsort bør dyrkes igen. Praktisk økologi nr. 2, side 18-19. 

 

 

2011

Majroer i forsyningshaven på Barritskov. Se videoklip fra Madbio.

Gitte K. Bjørn og Ulla Kidmose. Gamle danske sorter af grønkål. Frugt & Grønt 10(2), 74-75.

Jørn N. Sørensen og Gitte K. Bjørn. Gamle danske sorter af gulerødder. Frugt & Grønt 10(3), 126-128.

Lars H. Jacobsen. Gamle danske sorter af rødkål, rosenkål, grønkål og selleri. Bilag til åbent hus arrangement d. 15. september 2011. 6 sider. 

Lars H. Jacobsen, Per Mandrup og Betina Buhl. Bæredygtig udnyttelse af gamle frøformerede danske kål og rodfrugtgrønsagssorter. Skriftserie fra Dansk Landbrugsmuseum, nr. 11. Årbog 201, side 43-45.

Louise Windfeldt. Fortidens grøntsager til fremtidens køkken. Haven, september, side 64-67. 

Ulla Kidmose, Sidsel Jensen, Tove Kjær Beck, Merete Edelenbos og Gitte K. Bjørn. Alle sanser i brug ved test af grønkål. Frugt & Grønt 10(2), 76-77.

 

 

2010

Gitte K. Bjørn. Gamle grøntsagssorter til moderne mad. Havebladet nr. 4, side 14.

Gitte K. Bjørn. Gammel kålroesort genopdages. Praktisk Økologi nr. 1, side 20-21.

Gitte K. Bjørn. Hvidkål til brunkål og salat. Hjemkundskab nr. 4, side 15.

Gitte K. Bjørn. Rødbeder kan også være gule. Hjemkundskab nr. 3, side 8.

Jørn Nygaard Sørensen. Bilag til åbent hus arrangement d. 20. september 2010.

Jørn Nygaard Sørensen og Gitte K. Bjørn. Gamle danske sorter af gulerødder. Bilag 7 sider.

Jørn Nygaard Sørensen og Gitte K. Bjørn. Gamle danske sorter af hvidkål. Bilag. 9 sider.

Jørn Nygaard Sørensen og Gitte K. Bjørn. Gamle danske sorter af hvidkål - tidlige, middeltilige og sene. Bilag 9 sider.

Jørn Nygaard Sørensen og Gitte K. Bjørn. Gamle danske sorter af kålroe. Bilag. 8 sider.

Jørn Nygaard Sørensen og Gitte K. Bjørn. Gamle danske sorter af kålroe dyrket med eller uden insektnet - 2010. Bilag 6 sider.

Jørn Nygaard Sørensen og Gitte K. Bjørn. Gamle danske sorter af hvidkål. Frugt & Grønt 9(3), 116-118.

Jørn Nygaard Sørensen og Gitte K. Bjørn. Gamle danske sorter af kålroe. Frugt & Grønt 9(6), 270-272.

Louise Windfeldt. Moderne kål: Det gamle, det nye, det rå og det søde … Artikel på hjemmesiden Slow Food Copenhagen.

Vibeke Ærø Hansen. Renæssance for gamle sorter af korn og grønsager. Jord og Viden nr. 12, side 13.

 

 

2009

Bettina Buhl. 2009. Kålen og de danske rødder. Mad & Venner, side 41-42.

Gitte K. Bjørn. 2009. Smagen af historien. Frugt & Grønt, vol 8, nr. 10, side 435.

Gitte K. Bjørn og Bettina Buhl. 2009. Gamle sorter - nye muligheder. Praktisk Økologi, vol 29, nr. 4, side 18. 

Gitte K. Bjørn og Bettina Buhl. 2009. Ældre danske sorter af kål og gulerødder. Havebladet nr. 2, side 23.

Jørn Nygaard Sørensen og Gitte K. Bjørn. 2009. Nyt liv til gamle kål og rodfrugter. Økologisk Jordbrug nr. 439, side 17.

Jørn Nygaard Sørensen og Gitte K. Bjørn. 2009. Gamle danske sorter af hvidkål.

Jørn Nygaard Sørensen og Gitte K. Bjørn. 2009. Gamle danske sorter af kålroe.

Søren Tobberup Hansen. 2009. Kål og rodfrugter skal på spisebordet. DJF-Nyhedsbrev d. 1. september 2009.