Historie

Aarhus Universitet gennemgik i 2011 en stor omstrukturering, hvor universitet fra at omfatte 9 fakulteter og 55 institutter nu omfatter 4 fakulteter og 26 institutter. Faculty of Science and Technology blev etableret og de 4500 medarbejdere fordelt på 12 nye institutter, herunder Institut for Fødevarer.

Institut for Fødevarer blev dannet ved sammenlægning af de to tidligere institutter: Institut for Havebrugsproduktion og Institut for Fødevarekvalitet. Institutleder er Michelle Williams.

I 2011 blev instituttet omstruktureret og medarbejderne tilknyttet fem forskergrupper og et institutsekretariat:

I øjeblikket er Institut for Fødevarer fordelt på de to AU lokaliteter AU Foulum og AU Årslev. Som led i den faglige udviklingsproces ved Aarhus Universitet er det blevet besluttet, at instituttet vil blive placeret samlet på campus i Aarhus dog tidligst i 2018.