Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Dyrkning af mælk og kød i laboratorier skal bane vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion. Foto: Colourbox.

15.01.2020 | DCA

Mælk og kød skal dyrkes i petriskåle

Kan man lave mælk uden en ko – eller kød uden dyr? Det vil forskere fra Aarhus Universitet undersøge i et nyt forskningsprojekt, der skal bane vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Foto: Agro Food Park.

08.01.2020 | Food

Nyt kraftcenter for forskning og fødevareinnovation

Placeringen af Institut for Fødevarer (AU FOOD) i Agro Food Park kan ses som et led i opbygningen af en verdensførende fødevareklynge i det nordlige Aarhus. Placeringen skaber nye muligheder værdiskabende samarbejde mellem forskning og innovative fødevarevirksomheder.

Foto: Agro Food Park.

08.01.2020 | Food

AU FOOD samler forskningsfaciliteter i Agro Food Park

Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet, AU FOOD, har rykket teltpælene op i Foulum og Aarslev til fordel for et splinternyt, moderne byggeri i Agro Food Park. Her er alle de forskningsfaciliteter, som en fødevareforsker kan drømme om, samlet under ét tag.

Institut for Fødevarers nye væksthuse med højt lysniveau og avanceret klimastyring giver mulighed for at udvikle fremtidens klimatolerance afgrøder. Foto: Carl-Otto Ottosen.

07.01.2020 | Food

Robuste afgrøder til et ekstremt klima

Klimaet er blevet mere ustabilt og ekstremt, og det er en udfordring for vores afgrøder. Problemstillingen blev diskuteret af forskere fra en række lande ved en workshop, der blev afholdt af Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet den 6. december.

13.12.2019 | Food

Fra kotelet til kål – vejen til en grønnere fødevareproduktion

Det indebærer ikke alene nye vaner at skifte kødet på vores tallerkner ud med grøntsager. Omstillingen kræver også ny viden om bæredygtige dyrkningsmetoder på markerne. Institut for Fødevarer forsker i, hvordan grøntsagsavlere kan følge med den stigende efterspørgsel med mindst mulig påvirkning af miljøet. Hør mere i podcasten nedenfor.

Michelle Williams står i spidsen får den nye fælles forskningsinfrastruktur FOODHAY. Foto: AU.

11.12.2019 | Food

103 mio. kr. baner vejen til fremtidens fødevareforskning

En gruppe danske universiteter og virksomheder går sammen om at skabe et fælles højteknologisk laboratoriecenter, FOODHAY, der skal udvikle sundere og mere bæredygtige fødevarer og mindske madspild. FOODHAY er et vigtigt skridt mod grønnere fødevarer, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, hvis ministerium bidrager med…

Foto: Colourbox.

06.12.2019 | Food

Nye råd skal hjælpe danskerne med at undgå overspisning

Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv. Sådan lyder ét af Fødevarestyrelsens kostråd. Men det er lettere sagt end gjort. En stigende andel af danskerne er moderat eller svært overvægtige, og dette sættes i forbindelse med overspisning. I en ny rapport har forskere fra Aarhus Universitet undersøgt problemstillingen og præsenteret en…

Foto: Colourbox

06.12.2019 | Food

Modermælk er skræddersyet –men hvordan bruges den af barnet?

I projektet MainHealth kigger forskerne på modermælkens sammensætning og dens betydning for barnet. Modermælk er fra naturens side tilpasset det enkelte barn. Men hvilken funktion har mælken, hvordan ændres den undervejs, og hvordan bruger spædbarnet det, der er i mælken? Ved at følge 200 mødre og deres børn fra graviditet til barnets 5. år, kan…

Foto: Colourbox

05.12.2019 | Food

Udvikling af nye bæredygtige emballager til frugt og grønt

Ny forskning og produktudvikling inden for bæredygtige emballager til frugt og grønt blev præsenteret på et seminar på Teknologisk Institut i Aarhus den 25. november. En af ideerne er at omdanne kasseret frugt og grønt til emballager til frisk frugt og grønt.

Qian Janice Wang sammen med Per Falholt, der er formand for priskomiteen. Billede: FOSS.

25.11.2019 | Food

Forsker i sensorik og eksperimental psykologi fra Institut for Fødevarer får Nils Foss’ talentpris

Qian Janice Wang, der er adjunkt på Aarhus Universitets Institut for Fødevarer, er blevet tildelt Nils Foss’ talentpris. Prisen får hun for sit innovative tværfaglige arbejde med multisensorisk smagsopfattelse, der blandt andet kan bruges til at få folk til at spise sundere.

Viser resultater 1 til 10 ud af 158

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste