Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Blomsterstribe i det franske forsøg. Foto: Lambion, 2018.

28.02.2020 | Food

Design af robuste, økologiske dyrkningssystemer til væksthusproduktion i Europa: opdateringer fra den første halvdel af projektet GREENRESILIENT

Gennem de sidste 10 år har der været en heftig diskussion om principperne for økologisk dyrkning, primært med baggrund i de forskelligheder der er i økologiske dyrkningssystemer i Europa. Nogle systemer er meget intensive og fokuserer på høj økonomisk bæredygtighed, mens andre fokuserer på øget biodiversitet og implementering af agroøkologiske…

AU-forskere har undersøgt, hvordan kløvergræsprotein i foderet til slagtekyllinger og slagtesvin påvirker kødkvaliteten. Foto: Colourbox.

25.02.2020 | Food

Hvordan påvirker græsprotein kødkvaliteten?

I produktionsforsøg er der eksperimenteret med stigende mængder af kløvergræsprotein i foderet til slagtekyllinger og slagtesvin. Formålet er at finde et mere bæredygtigt alternativ til f.eks. sojaprotein, men hvordan påvirkes kødkvaliteten? Det har AU-forskere undersøgt.

25.02.2020 | Food

Støtte til agrifood-teknologiske virksomheder i startup-fasen

Som en del af EIT Foods Seedbed-program, som Aarhus Universitet er en del af, er det nu muligt for nye startup-virksomheder inden for agrifood-teknologi at modtage træning, mentorordning og støtte på 10000 euro til kundeundersøgelser.

24.02.2020 | Food

Professor Hildegarde Heymann holder sin indledende forelæsning

I august 2019 blev professor Hildegarde Heymann, University of California, Davis, der er en af verdens førende sensorik-eksperter, udnævnt til adjungeret professor i ”Avancerede sensoriske metoder til innovation i fødevarekvalitet” ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet. Den 25. februar 2020 holder hun sin indledende forelæsning.

Foto: Tofu Production & BUG AMOK

11.02.2020 | Food

Klimavenlig insekt-risotto under udvikling

I et nyt projekt er AU-forskere med til at udvikle en klimavenlig risotto med insektmel, en såkaldt bugotto, der skal falde i de danske forbrugeres smag.

Foto: Agro Business Park A/S

03.02.2020 | DCA

Bioøkonomiske muligheder i græsprotein, biogas og biomasser

Den grønne omstilling af samfundet kræver nytænkning og nye løsninger, både når det gælder energiforsyning og landbrugs- og fødevareproduktionen. En række virksomheder i Region Midtjylland er allerede i gang, og på en konference 15. april 2020 er aktørerne klar til at afrunde og konkludere på ikke færre end 11 projekter, der alle har afdækket…

Den grønne del af kokosnødden er i dag et biprodukt. Foto: Marianne Hammershøj.

28.01.2020 | DCA

Brasilianske biprodukter skal omdannes til fødevarer

Når vi spiser en cashewnød, er vi måske ikke klar over, at den bare er en lille del af cashewfrugten. Når vi køber kokosvand, tænker vi måske ikke på, hvad der blev af resten af kokosnødden. Mange afgrøder, særligt frugter, går til spilde. Sammen med brasilianske forskere vil AU-forskere se på mulighederne for at omdanne biprodukter til innovative…

Dyrkning af mælk og kød i laboratorier skal bane vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion. Foto: Colourbox.

15.01.2020 | DCA

Mælk og kød skal dyrkes i petriskåle

Kan man lave mælk uden en ko – eller kød uden dyr? Det vil forskere fra Aarhus Universitet undersøge i et nyt forskningsprojekt, der skal bane vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Foto: Agro Food Park.

08.01.2020 | Food

Nyt kraftcenter for forskning og fødevareinnovation

Placeringen af Institut for Fødevarer (AU FOOD) i Agro Food Park kan ses som et led i opbygningen af en verdensførende fødevareklynge i det nordlige Aarhus. Placeringen skaber nye muligheder værdiskabende samarbejde mellem forskning og innovative fødevarevirksomheder.

Foto: Agro Food Park.

08.01.2020 | Food

AU FOOD samler forskningsfaciliteter i Agro Food Park

Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet, AU FOOD, har rykket teltpælene op i Foulum og Aarslev til fordel for et splinternyt, moderne byggeri i Agro Food Park. Her er alle de forskningsfaciliteter, som en fødevareforsker kan drømme om, samlet under ét tag.

Viser resultater 1 til 10 ud af 165

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste