Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Sundhed, bæredygtighed og klima vil være emnerne, når forskere fra hele verden mødes til konference i Aarhus. Foto: Colourbox

10.11.2019 | DCA

Klima og sundhed på dagsordenen på international mælkekonference

Der er behov for nytænkning, hvis fremtidens mejeribrug skal bidrage med løsninger til både den globale klimakrise og til de sundhedsmæssige udfordringer, som mange forbrugere står overfor. Udfordringerne forventes at præge diskussionerne på ”International Symposium on Milk Genomics and Human Health”, som afholdes den 12.-14. november i Aarhus.

Forskerne har leget med, hvordan de enkelte komponenter, der udgør en cheddarost, er bygget sammen. Foto: Colourbox

10.11.2019 | Food

Fast eller flydende - hvad betyder madens struktur for næringsoptaget?

Når vi læser varedeklarationen på fødevarerne i supermarkedet, får vi et godt billede af, hvilket produkt vi står med i hånden. Men måske er det ikke nok at kende mængden af protein, fedt, salt og sukker. Meget tyder på, at en fødevares struktur og tekstur spiller ind på, hvordan og ikke mindst hvor meget, vi optager af fedt og andre…

Hvidløg indeholder antibakterielle stoffer, som smågrise måske fremover kan få gavn af. Foto: Colourbox

05.11.2019 | Food

Kan hvidløg og bær i foderet forebygge fravænningsdiarré hos økologiske smågrise?

Fravænningsdiarré hos smågrise er både et dyrevelfærds- og et økonomisk problem i dansk svineproduktion, hvor man hidtil har brugt antibiotika, zinkoxid og syntetiske organiske syrer til forebyggelse og behandling. Problemet med udvikling af bakteriel resistens og de miljømæssige konsekvenser ved ophobning af zink i jorden har ført til politiske…

En bred skare af eksperter inden for mælk mødes i Aarhus. Foto: Colourbox

04.11.2019 | DCA

Stor konference om mælk og sundhed i et bæredygtigt perspektiv

Den 12.-14. november afholdes en stor konference om Milk Genomics og human sundhed i Aarhus. Her kan du blive klogere på blandt andet bæredygtighed, mikrobiomet og metagenomet, matriceeffekter og mælks egenskaber og funktionalitet.

Aarhus bliver et såkaldt Food CityLab Foto: Colourbox

30.09.2019 | DCA

Aarhus får et fødevarelaboratorium i 2020

Institut for Fødevarer og iFOOD Aarhus University Centre for Innovative Food Research er sammen med Aarhus By, Agro Food Park og Region Midtjylland udnævnt som Fødevare By-laboratorium, et såkaldt Food CityLab, under det EU-finansierede Fit4Food2030 initiativ.

Foto: Ida Marie Jensen, AU Foto

30.08.2019 | DCA

Fremtidens Fødevarer - Aarhus Universitet på årets Food Festival

Igen i år bliver et bredt udsnit af fødevareforskningen på Aarhus Universitet præsenteret på årets Food Festival, der løber af stablen d. 6.-8. september på Tangkrogen i Aarhus.

30.08.2019 | DCA

Bliv klogere på grøn protein i fødevarer på dette års FOOD Festival

Protein fra grønne planter kan potentielt blive en vigtig ingrediens i fremtidens veganske fødevarer, f.eks. i form af plantefars, som del af proteinbarer eller i drikke. Men den rette forarbejdning har proteinet en høj næringsværdi og interessante funktionelle egenskaber.

specielt langtidsholdbart laktosefri mælk kan have udfordringer i forhold til holdbarhed, stabilitet og kvalitet, herunder smag og udseende, når det opbevares ukølet over længere tid, som det er tilfældet mange steder i verden. Derfor nærstuderer forskere fra Aarhus Universitet lige nu, hvordan de såkaldte laktase-enzymer, der tilsættes laktosefri UHT-mælk, så laktoseintolerante kan tåle den, påvirker mælken – og om noget kan forbedres.

20.08.2019 | DCA

Nye og renere enzymer skal højne kvaliteten af langtidsholdbar laktosefri mælk

Langtidsholdbar mælk, kaldet UHT-mælk, er et voksende globalt marked. Men særligt langtidsholdbart laktosefri mælk kan have udfordringer i forhold til holdbarhed, stabilitet og kvalitet, herunder smag og udseende, når det opbevares ukølet over længere tid, som det er tilfældet mange steder i verden. Derfor nærstuderer forskere fra Aarhus…

Hildegarde Heymann er en af verdens førende eksperter inden for forskning i sensorik og fødevarekvalitet. Hun er pr. 1. aug. 2019  adjungeret professor ved AU FOOD.

20.08.2019 | DCA

En af verdens førende sensorik-eksperter bliver adjungeret professor ved AU FOOD

Professor Hildegarde Heymann fra University of California, Davis er nu adjungeret professor i “Avancerede sensoriske metoder til innovation i fødevarekvalitet” ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet.

Forskere, industri og andre aktører fra hele Europa er i disse dage samlet på AU Foulum til Bioeconomy Days og deltog i indvielsen af det nye bioraffineringsanlæg. Foto: Agro Business Park A/S
Gæsterne fik en lille flaske grøn protein fra anlægget med hjem som minde. Det har dog "kun" foderkvalitet og må ikke drikkes af mennesker. Foto: Agro Business Park A/S
Foto: Agro Business Park A/S
Prodekan for Science & Technology, AU Kurt Nielsen bød velkommen ved indvielsesarrangementet. Foto: Agro Business Park A/S

27.06.2019 | Agro

Bioraffinering skal gøre landbruget grønnere

Et nyt bioraffineringsanlæg på AU Foulum bliver et vigtigt led i omstillingen til et mere miljø- og klimavenligt landbrug.

Viser resultater 1 til 10 ud af 148

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste