Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

13.12.2019 | Food

Fra kotelet til kål – vejen til en grønnere fødevareproduktion

Det indebærer ikke alene nye vaner at skifte kødet på vores tallerkner ud med grøntsager. Omstillingen kræver også ny viden om bæredygtige dyrkningsmetoder på markerne. Institut for Fødevarer forsker i, hvordan grøntsagsavlere kan følge med den stigende efterspørgsel med mindst mulig påvirkning af miljøet. Hør mere i podcasten nedenfor.

Michelle Williams står i spidsen får den nye fælles forskningsinfrastruktur FOODHAY. Foto: AU.

11.12.2019 | Food

103 mio. kr. baner vejen til fremtidens fødevareforskning

En gruppe danske universiteter og virksomheder går sammen om at skabe et fælles højteknologisk laboratoriecenter, FOODHAY, der skal udvikle sundere og mere bæredygtige fødevarer og mindske madspild. FOODHAY er et vigtigt skridt mod grønnere fødevarer, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, hvis ministerium bidrager med…

Foto: Colourbox.

06.12.2019 | Food

Nye råd skal hjælpe danskerne med at undgå overspisning

Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv. Sådan lyder ét af Fødevarestyrelsens kostråd. Men det er lettere sagt end gjort. En stigende andel af danskerne er moderat eller svært overvægtige, og dette sættes i forbindelse med overspisning. I en ny rapport har forskere fra Aarhus Universitet undersøgt problemstillingen og præsenteret en…

Foto: Colourbox

06.12.2019 | Food

Modermælk er skræddersyet –men hvordan bruges den af barnet?

I projektet MainHealth kigger forskerne på modermælkens sammensætning og dens betydning for barnet. Modermælk er fra naturens side tilpasset det enkelte barn. Men hvilken funktion har mælken, hvordan ændres den undervejs, og hvordan bruger spædbarnet det, der er i mælken? Ved at følge 200 mødre og deres børn fra graviditet til barnets 5. år, kan…

Foto: Colourbox

05.12.2019 | Food

Udvikling af nye bæredygtige emballager til frugt og grønt

Ny forskning og produktudvikling inden for bæredygtige emballager til frugt og grønt blev præsenteret på et seminar på Teknologisk Institut i Aarhus den 25. november. En af ideerne er at omdanne kasseret frugt og grønt til emballager til frisk frugt og grønt.