Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Blomsterstribe i det franske forsøg. Foto: Lambion, 2018.

28.02.2020 | Food

Design af robuste, økologiske dyrkningssystemer til væksthusproduktion i Europa: opdateringer fra den første halvdel af projektet GREENRESILIENT

Gennem de sidste 10 år har der været en heftig diskussion om principperne for økologisk dyrkning, primært med baggrund i de forskelligheder der er i økologiske dyrkningssystemer i Europa. Nogle systemer er meget intensive og fokuserer på høj økonomisk bæredygtighed, mens andre fokuserer på øget biodiversitet og implementering af agroøkologiske…

AU-forskere har undersøgt, hvordan kløvergræsprotein i foderet til slagtekyllinger og slagtesvin påvirker kødkvaliteten. Foto: Colourbox.

25.02.2020 | Food

Hvordan påvirker græsprotein kødkvaliteten?

I produktionsforsøg er der eksperimenteret med stigende mængder af kløvergræsprotein i foderet til slagtekyllinger og slagtesvin. Formålet er at finde et mere bæredygtigt alternativ til f.eks. sojaprotein, men hvordan påvirkes kødkvaliteten? Det har AU-forskere undersøgt.

25.02.2020 | Food

Støtte til agrifood-teknologiske virksomheder i startup-fasen

Som en del af EIT Foods Seedbed-program, som Aarhus Universitet er en del af, er det nu muligt for nye startup-virksomheder inden for agrifood-teknologi at modtage træning, mentorordning og støtte på 10000 euro til kundeundersøgelser.

24.02.2020 | Food

Professor Hildegarde Heymann holder sin indledende forelæsning

I august 2019 blev professor Hildegarde Heymann, University of California, Davis, der er en af verdens førende sensorik-eksperter, udnævnt til adjungeret professor i ”Avancerede sensoriske metoder til innovation i fødevarekvalitet” ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet. Den 25. februar 2020 holder hun sin indledende forelæsning.

Foto: Tofu Production & BUG AMOK

11.02.2020 | Food

Klimavenlig insekt-risotto under udvikling

I et nyt projekt er AU-forskere med til at udvikle en klimavenlig risotto med insektmel, en såkaldt bugotto, der skal falde i de danske forbrugeres smag.

Foto: Agro Business Park A/S

03.02.2020 | DCA

Bioøkonomiske muligheder i græsprotein, biogas og biomasser

Den grønne omstilling af samfundet kræver nytænkning og nye løsninger, både når det gælder energiforsyning og landbrugs- og fødevareproduktionen. En række virksomheder i Region Midtjylland er allerede i gang, og på en konference 15. april 2020 er aktørerne klar til at afrunde og konkludere på ikke færre end 11 projekter, der alle har afdækket…