Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Den grønne del af kokosnødden er i dag et biprodukt. Foto: Marianne Hammershøj.

28.01.2020 | DCA

Brasilianske biprodukter skal omdannes til fødevarer

Når vi spiser en cashewnød, er vi måske ikke klar over, at den bare er en lille del af cashewfrugten. Når vi køber kokosvand, tænker vi måske ikke på, hvad der blev af resten af kokosnødden. Mange afgrøder, særligt frugter, går til spilde. Sammen med brasilianske forskere vil AU-forskere se på mulighederne for at omdanne biprodukter til innovative…

Dyrkning af mælk og kød i laboratorier skal bane vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion. Foto: Colourbox.

15.01.2020 | DCA

Mælk og kød skal dyrkes i petriskåle

Kan man lave mælk uden en ko – eller kød uden dyr? Det vil forskere fra Aarhus Universitet undersøge i et nyt forskningsprojekt, der skal bane vejen for en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Foto: Agro Food Park.

08.01.2020 | Food

Nyt kraftcenter for forskning og fødevareinnovation

Placeringen af Institut for Fødevarer (AU FOOD) i Agro Food Park kan ses som et led i opbygningen af en verdensførende fødevareklynge i det nordlige Aarhus. Placeringen skaber nye muligheder værdiskabende samarbejde mellem forskning og innovative fødevarevirksomheder.

Foto: Agro Food Park.

08.01.2020 | Food

AU FOOD samler forskningsfaciliteter i Agro Food Park

Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet, AU FOOD, har rykket teltpælene op i Foulum og Aarslev til fordel for et splinternyt, moderne byggeri i Agro Food Park. Her er alle de forskningsfaciliteter, som en fødevareforsker kan drømme om, samlet under ét tag.

Institut for Fødevarers nye væksthuse med højt lysniveau og avanceret klimastyring giver mulighed for at udvikle fremtidens klimatolerance afgrøder. Foto: Carl-Otto Ottosen.

07.01.2020 | Food

Robuste afgrøder til et ekstremt klima

Klimaet er blevet mere ustabilt og ekstremt, og det er en udfordring for vores afgrøder. Problemstillingen blev diskuteret af forskere fra en række lande ved en workshop, der blev afholdt af Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet den 6. december.