Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: Lars Kruse, AU Foto.

10.07.2020 | DCA

Seminar i Bruxelles om grøn bioraffinering som understøtter den fælles landbrugspolitik

Bioraffinering af græs og kløvergræs giver mulighed for en bæredygtig produktion af planteprotein og biobaserede produkter, som understøtter målene i den europæiske landbrugspolitik. Et seminar i Europa-Parlamentet i Bruxelles sætter fokus på mulighederne.

For det stigende antal forbrugere, der enten helt eller delvist ønsker at erstattes animalske produkter, er det en udfordring at finde den rette information, herunder hvordan man undgår fejlernæring. Foto: Colourbox.

09.07.2020 | Food

Nyt EIT Food-kommunikationsprojekt skal gøre det plantebaserede valg nemmere for alle

For det stigende antal forbrugere, der enten helt eller delvist ønsker at erstattes animalske produkter, er det en udfordring at finde den rette information, herunder hvordan man undgår fejlernæring. Forskere fra Aarhus Universitet vil sammen med en række partnere nu forsøge at hjælpe forbrugerne med at overvinde disse udfordringer med et nyt…

En lang række CBIO-forskerede præsenterede deres projekter på webinaret den 1. juli. Foto: Cecilie Ditte Christensen

09.07.2020 | DCA

CBIO-forskere præsenterer løsninger til den grønne omstilling

Den cirkulære bioøkonomi kan levere grønne løsninger inden for alt fra dyrefoder til tekstil. På et webinar den 1. juli præsenterede en række forskere fra CBIO - Center for Cirkulær Bioøkonomi ved Aarhus Universitet - deres mangeartede forskningsprojekter, der rummer potentiale til at løse nogle af de helt centrale udfordringer i den grønne…

Foto: Maanssons

06.07.2020 | Food

Økologiske grøntsagers klimaaftryk skal forbedres

Efterspørgslen på økologisk frugt og grønt vokser markant, men der mangler et opdateret billede af de økologiske grøntsagers klimaaftryk. For økologiske grøntsager, der dyrkes i væksthus og ikke sælges i en potte, er der yderligere en udfordring. Nye EU regler betyder, at dyrkningen fremover skal foregå i åbne systemer, dvs. med direkte…

Foto: Hergaard Fotografi

01.07.2020 | DCA

Fællesskab kan motivere mænd til at spise sundere

Hvis mænd over 55 år skal spise sundere, så kan samvær omkring maden i form af madlavnings- og spisefællesskaber være en del af løsningen. Det viser en ny undersøgelse, som Institut for Fødevarer og MAPP Centret ved Aarhus Universitet står bag.