Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: Colourbox

19.05.2020 | Mælk

Ny viden skal bidrage til udvikling af fremtidens modermælkserstatninger

Modermælk kan noget, som erstatningsprodukter ikke kan - men det vil forskere fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet være med til at ændre ved hjælp af en særlig type kulhydrater, der kan stimulere vigtige mikroorganismer i barnets tarm. I en ny undersøgelse har de for første gang dokumenteret synergieffekter mellem disse kulhydrater og…

19.05.2020 | Food

EIT Food støtter nystartede agrifood-virksomheder

Nystartede agrifood-virksomheder kan nu søge om at blive en del af det europæiske netværk RisingFoodStars, der giver adgang til en lang række ressourcer, der kan hjælpe virksomhederne på vejen til succes. Det sker som en del af EIT Food, hvor Aarhus Universitet er core partner.

Foto: Colourbox

18.05.2020 | Food

Hele din kost påvirker, om dit kødindtag øger risikoen for hjertekarsygdomme

Forskere fra Institut for Fødevarer er kommet et skridt tættere på at forstå sammenhængen mellem vores kødindtag og mulig risiko for hjertekarsygdomme. Det er sket ved at sætte fokus på betydningen af den kost, vi ellers spiser til daglig.

Foto: Colourbox

18.05.2020 | Food

Mængden af madspild i servicesektoren er større end mængden af madaffald

Noget madaffald er helt uundgåeligt - mens andet er madspild, fordi det kunne være endt på en tallerken. I den danske servicesektor er andelen af madspild større end det egentlige madaffald – men der er forskel på hoteller og institutioner. Det viser resultaterne af en ny undersøgelse, som forskere fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet…

12.05.2020 | Food

Future Food Innovation skifter navn - og fokus

Future Food Innovation, hvor Aarhus Universitet er en del af partnerkredsen, har netop skiftet navn til Future Food & Bioresource Innovation. Med navneændringen følger et nyt og bredere fokus, så innovationsprojekter fra hele værdikæden kan modtage støtte.

Foto: Colourbox

12.05.2020 | Food

Nyansættelser skal styrke forskning i bæredygtig emballering

Med ansættelsen af to nye og højtspecialiserede tenure tracks vil Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet styrke sit strategiske fokus på forskning i innovative, bæredygtige emballeringsløsninger.

Foto: Colourbox

04.05.2020 | Food

Kan sukkerreducerede produkter være lige så søde?

Vi skal spise mindre sukker, men hvordan kan fødevareindustrien reducere sukkerindholdet uden at gå på kompromis med den søde smag? Forskere fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet har undersøgt sagen på baggrund af en omfattende litteraturgennemgang.