Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Tang kan både være en alternativ kilde til protein og bidrage til at fjerne og genanvende kvælstof og fosfor fra havmiljøet. Foto: Janne Hansen

10.08.2018 | DCA

Danmark kan selv dyrke alt proteinet til sine husdyr

I stedet for at importere store mængder proteinråvarer fra udlandet kan vi selv producere protein nok til husdyrene og til at supplere vores egne behov.

Friske jordbær er nogle af de produkter, som oftest kasseres på grund af dårlig kvalitet. Foto: Colourbox

24.06.2018 | Food

Den perfekte emballage til frisk frugt og grønt skal opfylde mange krav

Forskere fra Aarhus Universitet er i samarbejde med industrien i færd med at undersøge, hvordan der kan udvikles nye typer af indpakning, der sikrer bedre ressourceudnyttelse og mindre madspild.

I årets Perspektiv kan du bl.a. møde professor Hanne C. Bertram, der i 2017 modtog Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-pris. Foto: Ditte Valente/Eliteforsk 2017

15.06.2018 | Food

Ny årsberetning: Kom i marken med Aarhus Universitet

DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug har netop udgivet årsberetningen for 2017.

Postdoc Jesper Malling Schmidt skal sammen med kolleger forsøge at udvikle plantebaserede ingredienser baseret på den kartoffelprotein, der i dag ender i fodertruget. Foto: Maria Randima Brauer Sørensen

03.06.2018 | Food

Restprodukt fra kartoffelproduktion kan blive bæredygtigt alternativ til animalsk protein i fødevarer

Kan man erstatte animalske proteiner fra æg og mælk med protein udvundet af kartofler? Noget tyder på det. Det undersøger en gruppe forskere og virksomheder i et igangværende projekt.

Der kan spares energi til lys, opvarmning og klimastyring i produktionen af frugt, grønt og potteplanter i væksthuse. Foto: Roar Paaske

16.05.2018 | DCA

Forskere i Nordsøregionen sigter mod grønnere væksthusproduktion

Forskere fra Aarhus Universitet leder et projekt, der sætter fokus på at reducere energiforbruget i produktionen af frugt, grønt og potteplanter i væksthuse i Nordsøregionen.

Et nyt europæisk projekt vil gøre dyrkning af økologiske grønsager mere bæredygtigt. Foto: Colourbox

09.05.2018 | DCA

Økologiske væksthusgrønsager kan blive mere bæredygtige og robuste

Forskere vil undersøge, om produktion af økologiske grønsager i væksthus kan gøres mere energivenlig ved hjælp af innovative dyrkningssystemer, som tager udgangspunkt i en agroøkologisk strategi.

20.04.2018 | Food

Velbesøgt alumnedag på Science and Technology

Mere end 1300 tidligere studerende og medarbejder valgte at bruge torsdag 5. april på at besøge deres tidligere fagmiljø – gense studiekammerater og undervisere, få præsenteret den nyeste forskning inden for deres fagområde, rundvisning i laboratorier og se nye forskningsfaciliteter.

Nybyggeriet vil blive en markant tilstedeværelse i Agro Food Park med sine sammenlagte over 9.000 kvm laboratorier, væksthuse og andre forskningsfaciliteter. Byggeriet forventes afsluttet i 2019. (Ill: CF Møller/AU)

19.03.2018 | Food

Dansk fødevareindustri får nyt kraftcenter i Aarhus

Når Aarhus Universitet tager første spadestik til nye bygninger til fødevareforskning i Aarhus, er det startskuddet til dannelsen af en markant base, hvorfra fremtidens forskning i høj grad kan indgå i synergi med sundhedsforskning og industri i det nordlige Aarhus. Det første spadestik til nybyggeriet tages den 20. marts, hvor regionsformand,…

Studerende Maria Zita Salvesen undersøgte, hvordan basilikum kan blive mere kulderesistent i forbindelse med et erhvervsprojekt ved GartneriRådgivningen. Foto: Maria Zita Salvesen

19.03.2018 | Food

Unge talenter samarbejder med fødevarevirksomheder

Studerende og virksomheder spiller hinanden gode, når der skal udvikles nye løsninger til den danske fødevareindustri. Med Institut for Fødevarers nye bygning i Agro Food Park i Aarhus N bliver der endnu kortere mellem uddannelsesinstitution og erhvervet.

Der er i stigende grad efterspørgsel efter løsninger på en mere ressourceeffektiv og grøn fødevareproduktion. Foto: Colourbox

19.03.2018 | Food

Styrkelse af dansk fødevareklynge

Danmarks fødevaresektor er den tredjestørste i den vestlige verden, og siden 2009 har Agro Food Park arbejdet som innovations- og vækstcenter for fødevarer i Danmark. Med et nybyggeri på over 9.000 kvm. bliver Aarhus Universitet nu en markant del af den dynamiske fødevareklynge, der er skabt i Skejby i det nordlige Aarhus.

Viser resultater 71 til 80 ud af 180

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste