Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU støtter forskningsnetværk, der skal bidrage til FN’s Verdensmål

To nye netværksprojekter på Aarhus Universitet er dedikeret til at bidrage med viden, som kan klæde samfundet bedre på til at nå FN’s Verdensmål – de såkaldte SDG’er. Netværkene er støttet af Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde på AU med 1 mio kr. hver.

02.05.2019 | Anders Hylander

I forbindelse med SDG-konferencen på AU i februar 2019 annoncerede Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde, at man ville støtte 2-3 netværk baseret på partnerskaber mellem AU, offentlige myndigheder og erhvervslivet.

Der er både globalt og lokalt islæt i de to nyoprettede forskningsnetværk på AU. 

Det ene projekt, ”New Foods For Physical and Mental well-being”, skal med en række partnere i bl.a. New Zealand, Frankrig og Canada og Danmark – herunder Aarhus Kommune - forske i og udvikle bæredygtig fødevareproduktion - især med det formål at forbedre udsatte borgeres trivsel. Projektet ledes af professor Milena Corredig, der er centerleder på Aarhus Universitets Centre for Innovative Food Research (iFood).

”Ulighed kan i nogle tilfælde forebygges ved at identificere, hvordan man yder overkommelig, tilgængelig og passende ernæring og kostvaner. Vores netværk vil derfor fokusere på at udvikle evidensbaseret fødevareinnovation med det formål at sikre fysisk og mentalt velvære hos individer i alle aldre,” siger professor Milena Corredig. Læs mere...

Food, Institut for Fødevarer, DCA