Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Faciliteter

Institut for Fødevarer råder over moderne analytisk udstyr og i flere tilfælde unikke forsknings- og dyrkningsfaciliteter, som gør det muligt at gennemføre forskning i hele kæden fra jord til bord og videre til fødevarens sundhedsmæssige og sensoriske egenskaber. Instituttets forskere og teknisk personale er højt specialiserede indenfor en lang række analytiske og dyrkningsmæssige metoder, hvilket gør os til en efterspurgt samarbejdspartner i både nationale og internationale forskningssammenhænge.

Forskningsfaciliteter ved AU Årslev

AU Årslev huser forskning i frugt, grønsager, medicinplanter, prydplanter, sensorik og metabolomics.  Forskningscentret råder over i alt 100 ha god, ensartet forsøgsjord, heraf et økologisk areal på 16 ha til dyrkning af frugt og grønsager, 3500 m2 væksthuse, 3 walk in klimakamre, 3 små klimakamre, dyrkningsrum med LED-lys, holdbarheds- og post harvest faciliteter og laboratorier til planteforskning. Derudover har instituttet HPLC og LC-MS-udstyr samt lav-felts og højfelts NMR (600 MHz) og iso-certificerede sensorikfaciliteter placeret her.

For yderligere information kontakt:
Sensorik: Derek V. Byrne (Professor og Forskergruppeleder)
Metabolomics: Jette F. Young (Lektor og Forskergruppeleder)
Dyrkningsfaciliteter: Hanne Lakkenborg (Forskergruppeleder) eller Kim Nielsen (Forsøgsmedarbejder)

Forskningsfaciliteter ved AU Agro Food Park, Aarhus N

Instituttets medarbejdere på AU Agro Food Park udfører forskning i animalske fødevarer, mælk, æg og kød, deres sammensætning og kvalitet og effekten af forskellige produktions-, processerings- og opbevaringsparametre. Instituttet råder bl.a. over et pilotanlæg til mejeriteknologisk forskning, moderne in vitro-laboratorier, GC/MS, Q-TOF, MALDI TOF/TOF, ESR, kromatografiudstyr samt DSC og FTIR. Gennem samarbejde med andre institutter på AU Foulum har forskerne adgang til stald og slagtefaciliteter.

For yderligere information kontakt:
Mejeriteknologisk forskning: Lotte Bach Larsen (Professor, Forskergruppeleder) 
In vitro-forskning og kødforskning: Jette F. Young (Forskergruppeleder).

NMR prøverLæs mere om faciliteterne til: