Key information about the FOODHAY consortium, equipment or research outcomes is communicated to a range of audiences through articles in the press, and in industry focused journals. The following articles have been written about FOODHAY:
Det højteknologiske laboratoriecenter FOODHAY indeholder avanceret udstyr, der kan bruges til at finde den bedste smag til nye produkter samt til at studere, hvad der ligger bag vores beslutninger om mad og indkøb af fødevarer.
PlusProces.dk November 2022
I samarbejde med forskningsinstitionerne i FOODHAY kan fødevarevirksomheder bruge biofysikudstyr til at undersøge og måle strukturelle egenskaber i fødevarer og kontaktmaterialer. Det er vigtigt for at kunne udvikle og optimere nye sunde, sikre og bæredygtige fødevarer.
PlusProces.dk November 2022
PlusProces.dk October 2022
Lactobacillus Helveticus… For people into latin definitions and detailed understanding of processes within food production and upcycling as well as the science behind taste & flavor, there was plenty to gain from participating in this year’s Digital Uni Food Day on 30th of August in which Arla Foods, CP Kelco and Lactosan introduced research topics to discuss with researchers from knowledge institutions. The day was divided into three sessions with each one thematic focus, one company and three research persepctived from Danish knowledge institutions.
foodbiocluster.com 4 October 2022
Flere danske universiteter og virksomheder er gået samme om at skabe et følles højteknologisk laboratoriecenter - FOODHAY. Gennem ny forskningsinfrastruktur skal FOODHAY bidrage til at udvikle fremtidens sunde og bæredygtige fødevarer samt mindske madspild gennem avanceret proces - og forskningsudstyr. Foreløbig er samarbejdet etableret med mere end 90 danske og internationale virksomheder.
PlusProces, 2022
Fødevarevirksomheder samarbejder med flere danske universiteter i det højteknologiske laboratoriecenter FOODHAY, hvor avanceret biomarkør- og screeningsudstyr blandt andet bliver brugt til at udvikle fremtidens sunde, sikre og bæredygtige fødevarer.
PlusProces, 2022
Flere danske universiteter og virksomheder er gået sammen om at skabe en fælles højteknologisk laboratorieplatform - FOODHAY. Gennem ny forskningsinfrastruktur skal FOODHAY bidrage til at udvikle fremtidens sunde og bæredygtige fødevarer samt mindske madspild gennem avanceret proces- og forskningsudstyr. Foreløbig er samarbejder etableret med mere end 90 danske og internationale virksomheder.
Via.ritzau.dk, 21 April 2022
A consortium of Danish universities and companies are behind a new open innovation food and health lab, which is to rethink food production and consumption and develop new systems for a more sustainable food supply with much less waste.
Foodnationdenmark.com
Musik og støj, belysning, priser, hylderne og de ansattes hud-, hår- og øjenfarve.
Det er nogle af de ting, der kan påvirke, hvad vi smider i kurven, når vi tager på indkøbstur i det lokale supermarked.
bt.dk, 30 March 2022