Aarhus University Seal

Projektbeskrivelse

Projektet tager afsæt i kravet om at reducere befolkningens saltindtag, hvortil ost er en væsentlig kilde. Der fokuseres på tre væsentlige fronter, hvor salt har stor betydning for ostens kvalitet og holdbarhed:

  • Salt har indflydelse på ostens strukturelle opbygning, som er altafgørende for dens udseende, skærbarhed, mekaniske fasthed og sensoriske teksturoplevelse
  • Saltindholdet meget for forbrugerens sensoriske perception af ost og hele flavourbilledet, når ost spises
  • Saltkoncentrationen er afgørende for ostens mikroflora – både den ønskede kultur og den uønskede patogene/fordærvende mikroflora

I forskningsprojektet undersøger vi nye muligheder for v.h.a. ingredienser og teknologier at producere højkvalitets gul ost med ’et gran salt’.

 

Projektfinansering 
Projektet er finansieret af Mælkeafgiftsfonden ved Mejeribrugets ForskningsFond og der er pr. september 2011 søgt medfinansiering igennem Strategisk forskning inden for Sundhed, Fødevarer og Velfærd (FØSU) ved Det Strategiske Forskningsråd.