Aarhus University Seal

Differentiated & Biofunctional Foods - Projects

Differentiated & Biofunctional Foods

Projects


Below please find a selection of ongoing research projects. Project descriptions for several of them are publicly available on websites which can be linked to from this page:

Sort by : Start date | End date | Title

  1. NaFoCo

    Trine Kastrup Dalsgaard , Martin Jensen , Anders Hauer Møller & Marianne Danielsen

    Det overordnede mål med NaFoCo er at udvide den danske position til den meget konkurrenceprægede internationale naturlige madfarve, markedsføre og fremskynde fuld udskiftning af kunstige madfarver for at imødekomme forbrugernes efterspørgsel og gavne menneskers sundhed.
    Ved brug af sorte gulerødder (BC) som modelafgrøde etablerer NaFoCo en industriel platform til hurtig udvikling af skræddersyede naturlige farver, der muliggør yderligere udskiftning af kunstige farver med naturlige løsninger i udfordrende madapplikationer. AU-FOODs vil i projektet udvikle en analytisk platform til at forstå, hvorledes anthocyaniners molekylære strukturers påvirker farve- nuance og intensitet samt stabilitet. Ydermere bliver molekylære strukturer relateres til genetik og miljøpåvirking.
    Oterra A/S er projektleder på NAFCOCO.
    Fra AU FOOD er Trine Kastrup Dalsgaard leder på projektet og Martin Jensen er arbejdspakkeleder.
    AU Flakkebjerg på genetikområdet .Description

    01/01-202031/12-2024

  2. Outdoor sows in novel concepts to benefit the environment - OUTFIT

    Anne Grete Kongsted & Martin Jensen

    AU FOOD gennemfører i projektet undersøgelser af om tilførsel af kulstof som flis eller savsmuld til kvælstof-hotspots i udendørs grisefolde kan binde kvælstof midlertidig via mikrobiel immobilisering af N og dermed bidrage til at reducere kvælstof udvaskning fra grisefoldene. Description

    01/01-202131/12-2024