Key information about the FOODHAY consortium, equipment or research outcomes is communicated to a range of audiences through articles in the press, and in industry focused journals. The following articles have been written about FOODHAY:
Companies and research communities have achieved new standards of collaboration through the shared state-of-the-art laboratory center, FOODHAY, setting the stage for the development of cutting-edge knowledge and innovative solutions in the realm of future healthy and sustainable food.
Aarhus Universitet 26. September 2023
Vimeo Week 23 ITV monitor nr. 19 2022
Ved hjælp af avanceret teknologi kan Aarhus Universitet nu sende forbrugere på indkøb i et virtual reality-supermarked, og det er der mange gode grunde til. Ved at skrue på en lang række parametre i supermarkedet kan forskerne nemlig få en bedre forståelse af, hvad der påvirker vores indkøb.
Fødevarefokus 31. March 2022
Musik og støj, belysning, priser, hylderne og de ansattes hud-, hår- og øjenfarve. Det er nogle af de ting, der kan påvirke, hvad vi smider i kurven, når vi tager på indkøbstur i det lokale supermarked.
B.T. 30. March 2022
Ved hjælp af avanceret teknologi kan Aarhus Universitet nu sende forbrugere på indkøb i et virtual reality-supermarked.
Din Avis Aarhus 29. March 2022
Smag, upcycling og bæredygtige processer var på dagsordenen på Digital Uni Food Day 2022 arrangeret af Food & Bio Cluster Denmark den 30. august 2022. Fra DTU Fødevareinstituttet deltog flere forskere med oplæg, bl.a. om mælkesyrebakteriers indflydelse på hvordan oste smager.
dtu.dk October 2022
Det højteknologiske laboratoriecenter FOODHAY indeholder avanceret udstyr, der kan bruges til at finde den bedste smag til nye produkter samt til at studere, hvad der ligger bag vores beslutninger om mad og indkøb af fødevarer.
PlusProces.dk December 2022
I samarbejde med forskningsinstitionerne i FOODHAY kan fødevarevirksomheder bruge biofysikudstyr til at undersøge og måle strukturelle egenskaber i fødevarer og kontaktmaterialer. Det er vigtigt for at kunne udvikle og optimere nye sunde, sikre og bæredygtige fødevarer.
PlusProces.dk October 2022
PlusProces.dk September 2022
Lactobacillus Helveticus… For people into latin definitions and detailed understanding of processes within food production and upcycling as well as the science behind taste & flavor, there was plenty to gain from participating in this year’s Digital Uni Food Day on 30th of August in which Arla Foods, CP Kelco and Lactosan introduced research topics to discuss with researchers from knowledge institutions. The day was divided into three sessions with each one thematic focus, one company and three research persepctived from Danish knowledge institutions.
foodbiocluster.com 4 October 2022
Flere danske universiteter og virksomheder er gået samme om at skabe et følles højteknologisk laboratoriecenter - FOODHAY. Gennem ny forskningsinfrastruktur skal FOODHAY bidrage til at udvikle fremtidens sunde og bæredygtige fødevarer samt mindske madspild gennem avanceret proces - og forskningsudstyr. Foreløbig er samarbejdet etableret med mere end 90 danske og internationale virksomheder.
PlusProces, April 2022
Fødevarevirksomheder samarbejder med flere danske universiteter i det højteknologiske laboratoriecenter FOODHAY, hvor avanceret biomarkør- og screeningsudstyr blandt andet bliver brugt til at udvikle fremtidens sunde, sikre og bæredygtige fødevarer.
PlusProces, 2022
Flere danske universiteter og virksomheder er gået sammen om at skabe en fælles højteknologisk laboratorieplatform - FOODHAY. Gennem ny forskningsinfrastruktur skal FOODHAY bidrage til at udvikle fremtidens sunde og bæredygtige fødevarer samt mindske madspild gennem avanceret proces- og forskningsudstyr. Foreløbig er samarbejder etableret med mere end 90 danske og internationale virksomheder.
Via.ritzau.dk, 21 April 2022
A consortium of Danish universities and companies are behind a new open innovation food and health lab, which is to rethink food production and consumption and develop new systems for a more sustainable food supply with much less waste.
Foodnationdenmark.com
Musik og støj, belysning, priser, hylderne og de ansattes hud-, hår- og øjenfarve.
Det er nogle af de ting, der kan påvirke, hvad vi smider i kurven, når vi tager på indkøbstur i det lokale supermarked.
bt.dk, 30 March 2022
Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken til at kunne udvinde protein fra grøn biomasse uden uønsket bismag.
food.dtu.dk, September 2021
Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken og indkøbt udstyr til i pilotskala at kunne producere bæredygtigt grønt protein uden uønsket bismag til fødevarebrug.
food.dtu.dk, November 2020
DTU skal sammen med andre parter skabe et fælles højteknologisk laboratoriecenter, FOODHAY, der skal udvikle sundere og mere bæredygtige fødevarer og mindske madspild.
food.dtu.dk, December 2019
En gruppe danske universiteter og virksomheder går sammen om at skabe et fælles højteknologisk laboratoriecenter, FOODHAY, der skal udvikle sundere og mere bæredygtige fødevarer og mindske madspild. FOODHAY er et vigtigt skridt mod grønnere fødevarer, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, hvis ministerium bidrager med 51,5 mio. kr.
dca.au.dk, December 2019
Forskningscentret FOODHAY skal udvikle mere bæredygtige fødevarer og mindske madspild
Sciencereport.dk, December 2019
Juhl J, Edelenbos M, Uysal Ünalan I 2022.
Gartner Tidende, (12), 20-21.
Luca A, Exintaropoulou T, Edelenbos M 2022.
Gartner Tidende, (13), 28-29.
Industrial challenges and research approaches, with use of FOODHAY research infrastructure.
Specifically: Nestlé Research on New Food for Future Living, IFF on Taste & Flavour, Tetra Pak Processing on Sustainable Processing.
FOODHAY WEBINAR, 8. February, 2024